Societat

UNIVERSITATS

El rectorat de la UB es buida de reivindicacions, per ara

Els estudiants debaten noves mobilitzacions abans d'acabar la tancada

Una proposta és secundar la vaga general si, al final, es convoca el 29 de març

En marxen sense incidents

Les vuit del vespre. Era l'hora pactada perquè els estudiants abandonessin el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB), ocupat des de dimecres passat, quan va finalitzar la multitudinària manifestació convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública. Van anunciar que hi hauria “una acció final”, sense concretar-la, i que esperarien el suport dels “indignats” del 15M, convocats ahir a la tarda en assemblea a la plaça Catalunya, i d'altres col·lectius crítics amb les retallades del govern català.

Al final, instants abans de l'hora prevista, al rectorat només hi havia un centenar d'alumnes, que van sortir-ne amb pancartes en què es llegia “Continuarà...” El desallotjament va ser pacífic i, un cop completat, un vigilant de seguretat va fer-se càrrec de l'edifici.

En la darrera nit al rectorat, divendres, hi van dormir una vintena d'estudiants, alguns dels quals dissabte al matí van marxar unes hores per anar-se a dutxar a casa i fer un mos. Al migdia es va fer una assemblea i els estudiants van coincidir que cal continuar les mobilitzacions després de la seva tancada a la UB.

Alguns van proposar de secundar la vaga general del 29 de març. Els sindicats n'han de decidir la data final, divendres que ve. Una altra proposta va ser de començar noves reivindicacions el dia 27, per tal que coincideixi amb la comissió de governança. Una altra data anunciada va ser el 15 de març, que és quan es pot tramitar la llei d'acompanyament dels pressupostos del Parlament. Ara per ara, no hi ha res fixat i cada facultat ho haurà de ratificar en assemblees independents, van cloure.

LA XIFRA

60
estudiants
van participar ahir en els debats al rectorat de la UB, ocupat en defensa de la universitat pública.

Els “indignats” tornen a plaça Catalunya

El col·lectiu d'“indignats”, aplegats a Acampadabcn, va emetre ahir un comunicat en què reclama que es reobri la investigació sobre el desallotjament a la plaça Catalunya el 27 de maig per part dels Mossos. El titular del jutjat d'instrucció 4 va arxivar la causa en considerar que els Mossos van actuar amb “proporcionalitat”. Per expressar el seu rebuig a aquest fet, convoquen una concentració dimecres que ve a dos quarts de vuit a la plaça Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.