Societat

societat

Els efectes de les retallades centraran molts actes del Dia de les Dones

Associacions i partits polítics d'arreu de les comarques gironines es bolquen un any més en l'organització d'activitats durant tota la setmana

Els efectes de la crisi i de les retallades en les dones i la problemàtica de la violència masclista seran els temes que centraran la major part dels actes que tindran lloc aquesta setmana a molts indrets de les comarques gironines amb motiu de la commemoració, dijous, del Dia Internacional de les Dones. A Girona, el cap de setmana passat es va començar a desenvolupar el programa que inclou una trentena d'activitats i del qual cal destacar la concentració unitària que se celebrarà dijous, a les 7 de la tarda a la plaça del Vi. La concentració està organitzada pels grups de Dones de Girona, amb el suport de l'Ajuntament, la Diputació, la Generalitat i l'Institut Català de les Dones. Una hora abans, la CUP de Girona farà, al pont de Pedra, un acte popular i lúdic contra les retallades dels drets de les dones.

Al Pla de l'Estany també s'han organitzat tot un seguit d'actes en diverses poblacions. El servei d'informació i atenció a les dones (Siad) de la comarca ha organitzat per dijous, a 3/4 de 7 de la tarda, a la plaça Major de Banyoles, un acte que porta per nom Living i que consisteix en una crítica a la imatge que la moda ofereix de les dones.

Castell-Platja d'Aro commemorarà el dia amb vuit activitats que es desenvoluparan entre avui i dijous. Dijous, totes les activitats es faran al centre cívic Vicenç Bou de Platja d'Aro. Començaran a 2/4 de 7 de la tarda amb la lectura del manifest de la diada i després es farà un reconeixement a vuit dones del municipi que, per diferents motius, han trencat amb estereotips.

El Baix Empordà se sumarà a la commemoració amb actes a diverses poblacions. A Palamós, a partir de les 7, a la biblioteca, s'organitzarà un espai de trobada i d'intercanvi que permeti debatre sobre els rols de la dona en la societat actual. El Grup de Dones de la Bisbal ha organitzat un acte obert a tots els col·lectius de dones estrangeres que viuen al municipi i que acabarà amb un sopar a les 9 de la nit, al pavelló firal.

L'Alt Empordà tampoc no es queda enrere i a Figueres, al voltant de les 7 de la tarda, a la plaça de l'Ajuntament, una vintena de figuerencs i figuerenques llegiran poemes escrits per autores catalanes i empordaneses al voltant del món femení.

Alguns dels actes commemoratius tindran lloc divendres i el cap de setmana. La Plataforma Antipatriarcal de Girona ha convocat, per dissabte, a 1/4 d'1, una manifestació, en contra de les retallades, i a les 8 del vespre, a l'Ajuntament de Blanes, es farà una xerrada sobre la vigència del masclisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.