Societat

societat

Arbúcies fa un estudi sobre els 1.052 avis del municipi

L'Ajuntament vol conèixer les necessitats i gustos de la gent gran i vol potenciar la seva relació amb la gent jove

La iniciativa es realitza conjuntament amb la llar de jubilats del municipi

L'Ajuntament d'Arbúcies ha començat a elaborar un estudi que es durà a terme durant els quatre mesos vinents per conèixer la situació real i les preferències en diversos àmbits de les 1.052 persones majors de 65 anys que viuen al municipi. “Volem saber si viuen soles, quins problemes de mobilitat tenen, si algú els va a veure, com s'ho fan per la neteja i per anar a comprar, si s'alimenten bé, si van a l'ambulatori...”, explica l'alcalde, Pere Garriga.

L'estudi es fa amb la col·laboració de l'associació de jubilats, i un membre d'aquesta associació acompanya els tècnics de l'Ajuntament a veure la gent gran, un ajut que es considera molt important a l'hora d'anar als domicilis i fer les enquestes. “És una enquesta llarga, per fer una anàlisi de com viu la gent gran d'Arbúcies”, diu Garriga. El següent pas, segons explica l'alcalde, serà mirar de posar fil a l'agulla per arreglar les mancances que s'hagin detectat. “Farem el que estigui a les nostre mans per dignificar les condicions de vida de la gent gran”, hi afegeix Garriga.

“Tots sabem que molta gent gran viu unes situacions econòmiques precàries”, explica l'alcalde. Aquest estudi es considera bàsic per saber quines actuacions convé fer, en comptes d'anar “fent pedaços” quan hi ha problemes puntuals.

“Les necessitats i la manera de fer han canviat d'ençà del 1983, quan es va inaugurar la llar de jubilats”, hi afegeix el regidor d'Atenció i Serveis a les Persones, Jaume Salmerón. En aquest sentit, a l'enquesta també es pregunta sobre l'oferta cultural, i què els agrada fer en el temps lliure. La població d'Arbúcies és de 6.713 persones.

LA FRASE

Des que es va inaugurar la llar de jubilats, el 1983, les necessitats dels avis han canviat
Jaume Salmerón
Regidor d'atenció i serveis a les persones

Es crearà el consell de la gent gran

Un cop acabat l'estudi, l'Ajuntament crearà el consell municipal de la gent gran, on hi haurà representada gent gran de diversos sectors del municipi i professionals que donin resposta a les mancances que es detectin. També es potenciaran les relacions intergeneracionals: “Buscarem espais de trobada, els avis poden ensenyar moltes coses als joves, i ells també, sobretot amb les noves tecnologies”, explica Salmerón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.