Societat

La seu universitària de cooperació transfronterera ha estat inaugurada a Perpinyà

El Centre Transfronterer de Formació i Recerca Sanitària i Social tindrà una seu de 700 metres quadrats amb un amfiteatre, centre de documentació i biblioteca

No és habitual trobar, en un mateix projecte transfronterer, representants i polítics socialistes del Consell General dels Pirineus Orientals i, al mateix temps, de la dreta nord-catalana de l'Aglomeració Perpinyà-Mediterrània o de l'Ajuntament de Perpinyà. L'excepció va ser la inauguració del site Percier, un conjunt d'antics tallers situats al carrer Percier al barri del Clos Banet. Els nous locals han estat cedits per la universitat de Perpinyà per acollir el Centre Transfronterer de Formació i Recerca Sanitària i Social (Etfersaso). Tots plegats es van trobar, amb els representants de les universitats de Girona i Perpinyà, davant les tres cintes que van haver de tallar, una amb el color blau d'Europa (que finança en gran part el projecte), l'altra tricolor francesa i la tercera quadribarrada catalana. Els locals inaugurats tenen una superfície de set cents metres quadrats, amb un amfiteatre d'una capacitat de cent noranta places, sala de cursos, local administratiu, un centre de documentació de dos nivells i una biblioteca amb més de mil cinc-cents llibres. El cost ha estat de gairebé dos milions de francs.

Dues universitats i dos instituts

El projecte ETFERSASO s'inscriu en el programa de cooperació transfronterera Espanya-França-Andorra i reuneix quatre socis, la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD), l'Institut Regional del Treball Social (Irts-LR) de la regió Llenguadoc-Rosselló i l'Institut Mediterrani de Formació en Cures d'Infermeria (IMFSI) de l'Hospital de Perpinyà. Els objectius principals del projecte són, tal i com estan definits en el seu web “proposar formacions, donar suport a la recerca i constituir un punt de referència en l'àmbit de la intervenció social i socio-sanitària”. L'ambició és, a terme, “construir un dispositiu de formació i de recerca coherent i innovador en l'espai transfronterer”.

Les formacions i visites transfrontereres van començar al 2006, en el marc d'un programa Interreg, tal i com explicava en una entrevista a El Punt Avui el director de l'Etfersaso Pierre Jimenez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.