Societat

turisme

Paquets d'hotel en la mostra gastronòmica de Girona

Per primer cop, onze establiments hotelers oferiran un oferta amb allotjament, esmorzar i un dels menús gastronòmics

Quaranta-dos restaurants oferiran menús del 15 de març a l'1 d'abril

La XXXII Setmana Gastronòmica Gironina incorpora com a novetat aquest any la possibilitat d'agafar paquets amb hotels. Es tracta d'una campanya batejada com a Girona escapada gastronòmica en què hi participen onze hotels i cases de turisme rural i que permetrà allotjar-se una nit als establiments participants amb dret a esmorzar i a un dels menús gastronòmics dels restaurants que participen al paquet turístic.

42 menús gastronòmics

El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Xavier Nicolazzi, va expressar el desig que la 32a Setmana Gastronòmica pugui assolir els 6.000 menús servits entre el 15 de març i l'1 d'abril. En aquesta mostra hi haurà 42 restaurants del Gironès. Selva i Pla de l'Estany, quatre establiments més que no pas l'any passat i amb deu restaurants que s'estrenen en la mostra. Nicolazzi es va mostrar preocupat pel tancament en aquest any de restaurants com ara Albereda, Alemanys 3, El Bug, Mas Batlle i Numun que “expressa la precària situació econòmica de moltes empreses del sector turístic gironí”.

La regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, va destacar la importància de tenir “activitats que aportin dinamisme econòmic” i va reiterar la voluntat del consistori perquè “Girona es posi de moda i sigui un referent.” Els menús són molt variats i “per a totes les butxaques” des dels 18 euros del Bescuit fins al 232 euros d'El Celler de Can Roca i les tres estrelles Michelin, els 115 del Massana o els 74 de l'Aliança d'Anglès, tots dos amb una estrella. Avui al cinema Truffaut inicia el cicle Cinenyam i demà es farà la tercer edició del Rambleja i tasta que enguany incorpora, a més de la Rambla, el mercat del Lleó, on es faran tastets i una calçotada solidària en favor de l'Oncolliga.

LA XIFRA

18
euros
és el preu del menú més barat de la Setmana Gastronòmica. El més car, a El Celler de Can Roca, que en val 235.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.