Societat

Desallotgen diverses urbanitzacions de Llagostera i Tossa de Mar per l'incendi al Baix Empordà

El foc ja ha cremat unes 80 hectàrees de vegetació forestal

33 dotacions terrestres i cinc mitjans aeris dels Bombers treballen perquè el cap de l'incendi no sobrepassi una carretera

L'incendi que des d'aquest divendres a la tarda afecta el Baix Empordà ha obligat a desallotjar 400 persones de les urbanitzacions Fontbona de Llagostera i al voltant de 250 més de la Cala Salionç, cala Pola i Cala Giverola, al terme municipal de Tossa de Mar (Selva). El foc ha començat a primera hora de la tarda al costat d'un camí al sud-oest de Solius i ha avançat en direcció a la carretera que va des d'aquesta població fins a Can Duran i ja ha calcinat 80 hectàrees de vegetació forestal. A més, la tramuntana que bufa a la zona dificulta les tasques d'extinció de l'incendi, però s'espera que amb l'arribada de la nit i la caiguda de la intensitat del vent millorin les condicions per controlar-lo.

Els desallotjats de la urbanització de Fontbona de Llagostera s'han traslladat al poliesportiu del municipi.

Els Bombers estan treballant perquè el cap de l'incendi no sobrepassi la carretera que va de Solius a Can Duran. També es treballa en el flanc esquerre del foc, que és el que està llençant focus secundaris, per evitar que sobrepassi l'Obaga de Montclar i es propagui per la Serra de Comes i el Puig de Montclar.

Un total de 33 dotacions dels Bombers de la Generalitat (vuit vehicles de comandament i 25 camions d'aigua) amb el suport de cinc mitjans aeris (un helicòpter de comandament, un de bombarder i tres avions de vigilància i atac) continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi forestal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.