Societat

Una de les mares equipara la immersió amb el racisme als EUA

La demandant, candidata del PP a Sabadell, diu que, si no s'incorpora el bilingüisme, ho denunciaran a l'ONU

Una de les mares que ha portat el model d'immersió lingüística de l'educació catalana als tribunals, Consuelo Santos, va comparar-lo ahir amb la discriminació i separació racial als EUA. “Que és un sistema que s'ha votat al Parlament? Doncs molt bé. A principis del segle XX, parlaments amb majories absolutes als Estats Units votaven lleis a partir de les quals els negres no podien seure als autobusos amb els blancs”, va deixar anar Santos en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, per reivindicar que les seves filles “rebin a l'escola un parell d'assignatures totalment en castellà”.

La família de Santos, que va arribar a Catalunya fa dotze anys i que es va presentar a les eleccions municipals a Sabadell a la llista del PP, és una de les que va dur la llengua d'escolarització a un jutjat contenciós administratiu. Després que dijous els 22 magistrats de la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya van coincidir unànimement que el català és l'eina adequada per vehicular l'aprenentatge a l'escola, les famílies demandants van anunciar que tornaran a recórrer contra la resolució del TSJC al Suprem. “Si el que demano ha de fer canviar el sistema, que el canviïn. Jo tinc els meus drets”, reitera Santos, disposada, si cal, a dur la qüestió al Tribunal de Drets Humans de les Nacions Unides.

El director de La Salle de Tarragona, Josep Maria Prats, on estudien els fills d'una altra família demandant defensa la validesa de la immersió i considera un “error” discutir-la.

LA XIFRA

300
famílies
demanen canvis en la immersió lingüística perquè els fills estudiïn en castellà, segons Consuelo Santos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.