Societat

Barcelona serà escenari diumenge d'una ‘Flashmob' per la independència

L'esdeveniment està impulsat pels creadors del ‘lip dub' gravat a Vic a l'octubre del 2010

Ara, l'objectiu és superar els més de 5.700 participants amb què va comptar l'anterior iniciativa

  • Imatge del ‘Lip dub' per la llengua ARXIU.
  • VÍDEO: Spot per a la 'flashmob' de diumenge

Els creadors del Lip dub per la independència, gravat a l'octubre del 2010 a Vic, són els impulsors del Flashmob per la independència convocat per diumenge al migdia. En concret, la cita és a les dotze a la plaça de Catalunya de Barcelona. “Volem superar l'assistència del Lip Dub per la independència i de qualsevol flashmob que s'hagi fet mai”, apunten els organitzadors, que recorden: “Les xarxes socials i el boca orella són fonamentals perquè aquest missatge arribi a tothom i ningú se'n quedi fora.” La seva pàgina a Facebook ja té més de 2.300 seguidors.

L'esdeveniment celebrat fa un any i mig compta, segons els seus organitzadors, amb el rècord mundial de més gent participant en un lip dub, amb “5.771 persones acreditades per la World Records Academy”. El vídeo ja ha registrat més de 1.680.000 visites.

El ‘Lip Dub' i la ‘flashmob', noves formes de protesta

Un lip dub és un vídeo musical, que se sol gravar en una sola seqüència, en què els participants fan playback i ballen una cançó que habitualment és coneguda. Una flashmob, en canvi, consisteix en la reunió d'un gran grup de persones en un lloc públic per dur a terme una acció, una activitat inusual. Tant els lip dubs com les flashmobs poden tenir l'entreteniment com a única finalitat, tot i que alguns grups, col·lectius i moviments socials els han convertit en eines per fer visibles les seves reivindicacions. És el cas dels lib dubs sobre la lluita contra l'esclerosi múltiple o en protesta per les dificultats econòmiques de la Bressola, o les flashmobs per reivindicar el dret a l'habitatge o contra les retallades en sanitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.