Societat

GENT

Jordi Évole i Quim Morales en la festa d'una web

Estem acostumats a veure Jordi Évole a Salvados en llocs insospitats: des d'aeroports abandonats fins a finques d'aristòcrates, i sempre molt actiu. Però dijous el vam trobar fora de càmera, relaxat, xerrant amb amics en un lloc acollidor, l'Antiga Fàbrica Damm, amb Le Petit Ramon tocant i la cervesa corrent. El motiu? Era la festa del 365d365e, la web en què el periodista Oriol Rodríguez i el fotògraf Carles Rodríguez (que no són família, malgrat ser dues gotes d'aigua) han estat fent una sòlida entrevista cada dia a personatges de tota mena. Ja han arribat a port, i asseguren que el projecte no tindrà continuïtat: “El joc era aquest i s'ha acomplert.”

A Évole, un dels entrevistats, li ha semblat una aventura que cal aplaudir: “Una idea molt bona, que crida l'atenció, és romàntica, boja, demostra passió per la feina.” La seva dona, Ester Delgado, ha estat també fotògrafa col·laboradora en un projecte que va anar rodat. Que d'entrada els diguessin que sí gent de pes com Ferran Adrià o Víctor Valdès els va dotar d'autoritat i a la seva llista hi entra de tot. Especialment músics, escriptors i periodistes. “És el meu món i jo triava”, diu l'Oriol, que ho ha fet tot sense recompensa econòmica.

“Hem d'aplaudir una idea emprenedora com aquesta feta per amor a l'art. A més feien preguntes molt poc habituals i interessants”, comentava Pere Mas, que assegura que li va fer molta il·lusió formar part d'aquest grup d'escollits, entre els quals hi ha Pep Guardiola (noooo!, va ser una innocentada per al 28 de desembre, “i per sort el Barça no es va enfadar!”), Santi Santamaria (“un mes abans de la seva mort, quina pena!”) i Quim Monzó (“és el meu favorit, va ser tot tan especial i divertit: em deia que si feia faltes em tallaria les mans!”).

Hi vam veure Dani el Rojo, exatracador i guardaespatlles de futbolistes, Guillem Sans director de l'APM, Jordi Meya, director de Rock Zone, Marta Cailà (Via Lliue, RAC1) i Quim Morales (conductor de La segona hora, a RAC-1), al qual assalten cada minut les fans: “Em feu pixar de riure cada dia”, li deia una oient del programa, que “fem cada dia de manera viva i caòtica”. També fa guions per al Polònia (el de Chacón convertida al budisme és seu) i té més de 16.000 seguidors a Twitter (“arriben d'un en un i tens la sensació que te'ls guanyes a pols”). Allà fa haikus i parla d'universos paral·lels. Per cert, ha deixat de veure la sèrie Alcatraz. I fa ben fet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.