Societat

ACPV reclama el retorn de la normalitat lingüística a la romeria de Castelló

L'entitat lamenta les excepcions a l'habitual presència del valencià en les festes de la Magdalena

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha demanat a la Junta de Festes de la Magdalena, que reconeix en els seus estatuts el valencià com a llengua de la festa, que s'adrece al priorat del Lledó i al bisbat per demanar-los que els propers anys es torne a l'ús habitual de la llengua a l'arribada de la Tornà de la romeria a la basílica del Lledó.

Enguany, el prior, que altres anys s'ha adreçat en valencià als participants en l'acte per tal de donar-los la benvinguda i glossar el sentit de la romeria, ho ha fet en castellà “sense cap explicació, fent a més com si s'adreçara a la Reina de la Magdalena i les seues dames, tot i que la Reina ha emprat amb normalitat el valencià en les seues intervencions”, ha denunciat l'entitat.

ACPV ha lamentat el canvi de llengua i ha exigit que es garantisca que el proper any torne la normalitat lingüística a la romeria.

L'entitat, que ha especificat que reconeix amb satisfacció l'habitual ús del valencià, oral i escrit, a les festes de la Magdalena, també s'ha referit a una altra excepció: la presentació en castellà de la jornada de dijous del Certamen de Bandes de Música de Festa. A més de criticar aquest fet, ACPV ha instat a escriure en valencià els noms dels països participants en els cartells que precedeixen les seues desfilades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.