Societat

MEDI AMBIENT

Veïns de Viladamat recuperen dues fonts

L'equip de govern de Viladamat ha organitzat dues jornades de treball comunitari per a voluntaris del poble amb la finalitat d'arreglar entorns naturals del municipi que estaven abandonats. Les dues primeres trobades de voluntaris s'han portat a terme els últims caps de setmana amb la participació d'una desena de persones que van treballar –l'esmorzar el posava l'Ajuntament– per desbrossar i netejar l'entorn de dues fonts simbòliques, la d'Armedàs i la del Palau Borrell, la primera amb un doll constant d'aigua, i la segona, amb un raig intermitent. L'Ajuntament, governat per la CUP, s'ha fet seva la iniciativa que ja havia adoptat l'Ajuntament de Celrà, també en mans de la CUP. El regidor de Medi Ambient, Xavier Carreras, va destacar la iniciativa amb el valor de recuperació d'hàbits històrics que comporta: “A part d'ajudar a preservar el patrimoni serveix també per fer de Viladamat un poble més cohesionat i participatiu.” El regidor ha situat la iniciativa en el marc del canvi de cultura política que vol promoure el consistori. “Farem més passos endavant en la cultura de democràcia participativa que volen estendre.”

L'alcaldessa, Irene Palol, destaca que els dos indrets recuperats eren fa anys molt típics de passeig per als veïns. “Vam posar cartells i vam donar la veu. Vam tenir una bona resposta. Aquesta no serà l'última vegada que ho fem. Ja estem pensant en les rieres. La idea és: si no ens ho fan, ens ho farem nosaltres.” Aquesta és, al seu parer, una iniciativa en la línia de les proposades en campanya electoral. “Vam parlar que calia fer coses a cost zero. Hi ha molta gent a qui agrada el bosc i que estan disposats a treballar pel poble.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.