Societat

societat

La SNCF es disculpa per les castanyoles

L'empresa va usar el clixé espanyol per promoure el TAV de Perpinyà a Figueres

L'empresa ferroviària francesa SNCF s'ha disculpat per haver usat la imatge d'unes castanyoles per promocionar el TAV entre Perpinyà i Figueres, després de les queixes que la companyia va rebre de l'alcalde de Figueres, Santi Vila, i el president del consell comarcal de l'Alt Empordà, Xavi Sanllehí.

Vila i Sanllehí van comunicar a finals de novembre a l'empresa el seu desacord amb l'ús del clixé espanyol dient que “les castanyoles no representen l'Alt Empordà ni tampoc Catalunya”. Ara, la SNCF ha enviat una carta, amb data de 12 de març, en què a més d'excusar-se pel retard assegura: “Entenc que el fet d'atribuir a Catalunya un element que simbolitza Andalusia pugui semblar inconvenient i ho lamento profundament.” La carta, en francès, està signada per Barbara Dalibard, directora general de SNCF Voyages, i assegura que la companyia dóna molta importància “a les relacions amb l'Alt Empordà i Catalunya”.

“Mentalitat francesa”

La companyia francesa intenta també explicar els motius pels quals es van usar les castanyoles com a imatge de promoció i assegura: “L'objectiu és atreure els consumidors incitant-los a viatjar immediatament. Per això usem les referències més populars i les castagnettes constitueixen precisament una representació d'Espanya en la mentalitat dels francesos.”

“A partir d'ara anirem més amb compte a l'hora d'elaborar les nostres publicitats a fi de respectar la simbologia de la vostra regió.” En aquest sentit, la companyia diu també en la missiva que farà servir d'inspiració el llibre Pirene Nostrum, que l'Ajuntament de Figueres i el consell comarcal de l'Alt Empordà van fer arribar al president de la SNCF, Guillaume Pepy.

La campanya publicitària de la ferroviària francesa va ser encarregada a l'agència parisenca TBWA per promocionar el nou trajecte del TAV i apareixia “l'Espagne” en primer terme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.