Societat

Pedro Morenés: “El tancament de Talarn és una proposta”

El ministre de Defensa demana que es “congelin” els centres que siguin prescindibles, entre els que destaca l'Acadèmia militar del Pallars

La decisió es traslladarà a altres equipaments de formació militar

“La decisió sobre Talarn no està presa, sinó que és una proposta”. Així ho ha assegurat aquest dimarts el ministre de Defensa, Pedro Morenés, que no ha amagat que el govern espanyol estudia “congelar” algunes acadèmies militars, d'entre les que destaca especialment l'Acadèmia Bàsica de Sotsoficials de Talarn, situada al Pallars Jussà.

Morenés ha demanat a l'Exèrcit de Terra que revisi els centres de formació i valori quins són “absolutament necessaris” amb la finalitat que, aquells que no ho siguin, puguin ser “congelats”. Malgrat que ha insistit que la decisió encara no es definitiva, Talarn es troba entre els centres que no són de gran utilitat.

El ministre ha incidit en què cada euro que es col·loqui estigui destinat a allò que sigui més eficient, sigui formació, operacions, moviments, operativitat o sistemes de defensa. Preguntat per si la decisió adoptada sobre l'Acadèmia de Talarn es traslladarà a altres centres militars, Morenés ha conclòs que “es pot i s'ha de fer”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.