Societat

El govern qualifica de “notable” la manifestació de la vaga contra la reforma laboral

La vicepresidenta Joana Ortega assegura que l'executiu català “és conscient” del malestar general que hi ha entre la ciutadania

Assegura que cal buscar mesures per excloure els grups antisistema de les manifestacions

La vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, ha qualificat aquest dimarts de “notable” la multitudinària manifestació que va transcórrer ahir pel centre de Barcelona per protestar contra la reforma laboral i ha cridat a apartar els grups violents que ahir “van embrutar” la imatge de la ciutat.

“La policia va actuar amb la contundència que feia falta i així ho farà també la judicatura. Hem de buscar mesures que excloguin aquests grups antisistema de les manifestacions. És del tot condemnable la seva actuació”, ha dit Ortega en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha confessat que el Govern no sap si aquests violents són locals o estrangers, però sí que ha reconegut que “són massa gent”.

Ortega també ha condemnat els piquets “coercitius” que impedeixen el dret a treballar, a l'hora que ha admès que els greus disturbis que va viure ahir Barcelona deixen un “balanç trist” per a Catalunya.

Tot i això, Ortega, com ja va fer ahir el portaveu del Govern, Francesc Homs, s'ha esforçat a separar la manifestació multitudinària i pacífica dels treballadors dels incidents provocats per grups violents aliens a la protesta.

“La manifestació va ser notable en general, i darrere d'ella, més enllà de la protesta per la reforma laboral, veiem que hi ha un malestar general de la gent que és comprensible”, ha considerat Ortega, per admetre que el govern català està prenent mesures “difícils però imprescindibles”.

“El Govern també té una sensació d'impotència de no tenir totes les eines al seu abast per atendre els problemes de la gent”, ha dit Ortega.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.