Societat

La contraportada

Llançà, a 120 milles

Trenta caiaquistes van sortir dissabte passat del Port Olímpic de Barcelona per a una travessa de vuit jornades que els ha de portar fins a Llançà

Si el temps els acompanya, preveuen arribar a Llançà el dia 7 d'abril. Una trentena de caiaquistes van sortir dissabte passat del Port Olímpic de Barcelona amb l'objectiu d'anar costejant Mediterrani amunt fins arribar a Llançà en vuit jornades de caiac. L'organització d'aquesta travessia és obra del Pagaia Club de Caiac Cap de Creus, que vol celebrar d'aquesta manera els deu anys d'existència de l'entitat.

La primera etapa, des del Port Olímpic fins al Masnou, va ser relativament curta, unes tres hores per fer les nou primeres milles. En les jornades següents les parades es faran a Canet de Mar, Lloret de Mar, cala Margarida (Palamós), l'Estartit, Empuriabrava, cala Taballera (cap de Creus - el Port de la Selva), i finalment Llançà. Les etapes més llargues duraran unes set hores, incloent-hi un descans d'uns trenta minuts i una aturada de seixanta minuts per dinar. Cada participant s'ha d'encarregar del seu avituallament pels àpats i del material de càmping per fer nit.

69.000 palades

Els organitzadors han establert un itinerari que sigui assumible per a la majoria de socis del club, però durant el període d'inscripció previ a la sortida també es va deixar clar que els participants havien de tenir un cert nivell de resistència de paleig. A l'espai web del club, www.pagaia.cat, la planificació del recorregut estipula que les vuit jornades de paleig representaran 120 milles acumulades fins a Llançà, és a dir, unes 69.000 palades per als valents que completin tota la ruta. “Els caiacs són embarcacions aparentment fràgils i inestables, però alhora excel·lents per a navegar i no perdre's cap detall de la costa”, diu el full de ruta.

Se'ls espera dissabte, dia 7, cap al migdia, a Llançà. Ja abans de sortir, però, l'organització advertia que l'arribada podria allargar-se a diumenge o dilluns, perquè en una travessa d'aquestes característiques tot queda pendent de la situació meteorològica i de l'estat del mar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.