Societat

La contraportada

Cases d'anar i tornar

Bescanó serà la seu aquest mes d'una trobada de més de cent autocaravanes i Girona, d'una altra, al juny, en què se n'esperen més de dues-centes

Es diuen Jordi Moner i Núria Creus, i són dos amics de Bescanó amb una afició comuna: les autocaravanes. Com moltes altres persones que tenen un vehicle d'aquest tipus, fan excursions de cap de setmana en trobades a les quals acudeixen desenes i a vegades centenars d'autocaravanes. Empesos per autocaravanistes d'altres indrets de Catalunya, s'han decidit a organitzar la que asseguren que serà la primera gran quedada d'autocaravanes de les comarques gironines. Serà al seu poble, Bescanó, del 20 al 22 d'abril. Més enllà de continuar practicant la seva afició, els han impulsat a tirar endavant el projecte dues raons principals: “Una, donar a conèixer Bescanó i tot el seu entorn, i dues, reivindicar àrees d'aparcament per a autocaravanes a Girona i els voltants”, explica la Núria.

De moment ja tenen confirmades cent set autocaravanes, que s'instal·laran a l'aparcament que hi ha a l'entrada al municipi, venint des de Salt. La majoria són de les comarques barcelonines.

Des de l'Ajuntament els han donat suport logístic en la seva iniciativa, asseguren. I també els comerciants, que col·laboraran de diverses maneres amb la trobada. Continuen buscant suports empresarials, encara que sigui en forma de cessió de productes o descomptes en serveis.

Pel que fa a la creació d'àrees d'aparcament per a autocaravanes, la Núria creu que els governs municipals no són conscients que perden un bon nombre de visitants en no fer-ne: “Molts autocaravanistes de fora de Girona ens pregunten on poden fer nit per la capital o els voltants, i els hem de dir que no hi ha àrees habilitades. Resultat? Passen de llarg.” Diu que no necessiten gaires serveis, i que en tot cas els paguen. Desmenteix també el tòpic que afirma que els autocaravanistes ho porten tot i no gasten: “No portem tot el menjar a sobre sempre. Anem als llocs i comprem als supermercats, com tothom, visitem els municipis i som uns turistes més.”

La de Bescanó no serà la darrera trobada a les comarques gironines. També se n'està organitzant una a Girona capital pels dies 8, 9 i 10 de juny, en què hi ha confirmades dues-centes vint autocaravanes que aparcaran a Fontajau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.