Societat

La comissió de barraques no veu rendibles unes Fires de set dies

La comissió de la Copa sosté que la festa major els serà menys beneficiosa si només dura una setmana

Entitats i veïns lloen que l'Ajuntament de Girona faci una enquesta i demanen actes més diversos i a més barris

La comissió de barraques de la Copa de Girona considera poc rendible que les Fires de Sant Narcís d'aquest any siguin de set dies en comptes de deu, tal com proposa l'Ajuntament. El secretari de la comissió, Josep Maria Puça Janer, reconeix que la reducció de les Fires –del divendres 26 d'octubre al dijous 1 de novembre– faria poc rendible la inversió que les entitats hi esmercen en euros i hores de sacrifici. “La comissió assumeix la seguretat de les barraques i el cost dels vàters; si, a més, ens collen i redueixen els dies, de segur que les Fires no ens sortiran a compte”, afirma. “Al final, s'oferirà la possibilitat de tenir barraca i no s'hi presentarà ningú”, destaca Janer.

Els Diables de l'Onyar també formen part de la comissió de la Copa, que vetlla pel bon funcionament de les activitats de les barraques de la Devesa, on se sol aplegar molt de públic jove. El portaveu dels Diables, Jaume Pascual, entén que la reducció de dies els perjudicaria: “En una setmana, les barraques només tindríem sis nits fortes.”

Escoltar la gent

De moment, la regidora de Fires i segona tinenta d'alcalde de l'Ajuntament, Marta Madrenas, ha fet saber a la comissió que el consistori obrirà una enquesta als veïns perquè els actes de Sant Narcís siguin més participatius i oberts a la ciutadania. Les entitats podran participar en l'elecció de les preguntes de l'enquesta. “Nosaltres estem a favor que les Fires s'hagin d'obrir a un ventall més ampli de públic, i que la gent proposi idees em sembla magnífic”, afirma Janer, que és fundador i soci de l'entitat Orella Activa. Pascual, dels Diables de l'Onyar, espera que les qüestions de l'enquesta no criminalitzin alguns sectors de la festa. “Sobre el paper, l'enquesta és una cosa molt maca, però hem d'esperar que les preguntes no vagin massa cap a una direcció concreta”, sosté.

Algunes de les persones consultades comprenen que es pugui retallar el nombre de dies. “Tal com estem, si es retalla tot, també és normal que afecti les Fires”, destaca Martí Carreras, president de l'associació veïnal del barri de Sant Narcís.

LA XIFRA

3
dies
menys podrien tenir les Fires de Sant Narcís del 2012. L'Ajuntament es planteja que passin de 10 a 7 dies.

LA FRASE

La reducció no seria rendible si plou el cap de setmana; de segur que hi faríem menys diners
Josep Maria ‘Puça' Janer
SECRETARI DE LA COMISSIÓ DE LA COPA DE LES FIRES DE sANT NARCÍS

Gimcana, barraques i concerts

Els veïns de Girona demanen una oferta més diversa per Fires. Jordi Navarro, portaveu de la CUP a l'Ajuntament, diu que l'actual model d'oci nocturn “no és dolent”. “S'hi poden fer canvis, però ha de ser amb el consens de les entitats”, sosté. La CUP va col·laborar en la gimcana que va promoure l'any passat el casal independentista El Forn. La Gimcana dels Quatre Rius –és el nom pel qual se la coneix– és una mostra de les activitats que acostarien les Festes a la gent, segons el portaveu veïnal de Sant Narcís, Martí Carreras. El seu homòleg de Santa Eugènia, Ramon Macaya, demana que hi hagi activitats a altres llocs: “L'any passat vam fer dos dies de barraques eugenials, i van funcionar”. Josep Maria Janer, d'Orella Activa, proposa que a la Copa també hi hagi concerts de tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.