Societat

Mobilització a la Barceloneta contra la reforma del Port Vell

Uns 200 veïns es manifesten aquest dissabte per denunciar la privatització de la zona i l'eliminació de la part nord del Moll dels Pescadors

Reclamen que l'edifici de l'antiga cooperativa Segle XX sigui un equipament autogestionat per al barri

Uns dos-cents veïns de la Barceloneta s'han mobilitzat aquest dissabte a la tarda contra la reforma del Port Vell amb una marxa pel barri. Els concentrats han denunciat que el pla de l'Autoritat Portuària de Barcelona, juntament amb Salamanca Group, vol convertir-lo en un port de iots de luxe.

L'associació de veïns l'Òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta han criticat que l'operació es faci d'“esquenes a l'opinió dels veïns” i han considerat que es tracta d'una privatització de la zona “al millor postor”.

Segons han explicat, la reforma suposarà l'eliminació de la part nord del Moll dels Pescadors, i la privatització definitiva i tancament del Port Vell.

A més, han assegurat que suposarà “una erosió del teixit social i comercial del barri”. En aquest sentit, els veïns s'han remès a l'experiència de la construcció d'un altre equipament, l'Hotel W, que “es va vendre al barri com una promesa per a generar ocupació”, tot i que no ha tingut massa impacte a la zona.

Per tot això, han demanat una reforma del Port Vell basada en un diagnòstic de les necessitats socials de la Barceloneta a partir d'un procés veïnal vinculant.

Els veïns també han reclamat que l'edifici de l'antiga cooperativa Segle XX sigui un equipament autogestionat per al barri.

Així mateix, han exigit la dimissió del president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, i el seu vicepresident, Antoni Vives, per “haver ocultat informació d'interès públic” als ciutadans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.