Societat

societat

El nou Tapís de la Creació atrau centenars de curiosos fins a la catedral

Més de 1.500 persones van passar ahir pel museu, una xifra que supera amb escreix el nombre de persones que hi van en un diumenge de pagament

Des de primera hora del matí i fins al vespre van ser moltes les persones que, aprofitant la jornada de portes obertes organitzada pel capítol de la catedral de Girona amb motiu de l'exposició del Tapís de la Creació ja restaurat, van passar pel museu-tresor per veure aquesta joia del romànic. Molts dels visitants, sobretot autòctons i locals, van anar expressament fins al museu a veure el brodat mentre que molts estrangers simplement se'l van trobar mentre feien el recorregut per la catedral. Aquells que havien vist el tapís abans de la restauració no es van estar de fer comparacions entre l'aspecte d'abans i el després de l'obra. I les exclamacions sobre el bon estat en què havia quedat van ser generalitzades. Una parella de jubilats procedents de Riba-roja d'Ebre van explicar que s'havien assabentat de l'exposició del tapís, “únic al món”, a través d'internet i que havien vingut a Girona expressament per veure'l. I van destacar la gran tasca de restauració que hi ha al darrere d'aquesta obra.

El dia 4, el Tapís de la Creació va tornar a la catedral, cinc mesos després que en sortís per ser sotmès a un procés de restauració basat en el principi de la mínima intervenció per respectar al màxim la integritat de la peça, datada entre els segles XI i XII. Des d'aleshores, el brodat s'exposa inclinat, per assegurar-ne l'estabilitat, i del tot aïllat dins d'una vitrina. L'espai on es troba la vitrina és reduït i la llum expressament tènue.

LA XIFRA

1.500
persones
, com a mínim, van passar pel museu de la catedral, moltes interessades en el brodat.

LA DATA

04.04.12
El Tapís de la Creació
va tornar al tresor de la catedral cinc mesos després que en sortís per ser restaurat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.