Societat

Les retallades deixen les festes majors de Roquetes sense correbous

Es tracta de la primera població amb tradició taurina de les Terres de l'Ebre que diu adéu a les vaquetes

L'ajuntament ha reduït el pressupost destinat a la celebració en un 40% i prescindirà dels toros

La mesura es presenta com “una excepció” provocada per la situació econòmica i s'espera que “en els pròxims anys, tot torni a la normalitat”

Les festes majors de Roquetes es queden, per ara, sense correbous. Aquest municipi serà el primer de les Terres de l'Ebre que celebrarà enguany la seva festa major sense cap acte amb vaquetes, a causa dels ajustos econòmics.

I es que l'ajuntament de la població ha reduït el pressupost que fins ara dedicava a les festes en un 40%: la despesa per a aquesta partida va ser l'any 2011 d'uns 80.000 euros i aquest 2012 s'ha passat a 45.000 euros. Aquesta retallada ha provocat, segons l'alcalde de la població, Paco Gas, “que el patronat encarregat d'organitzar els actes públics i gratuïts hagi decidit prescindir dels toros”.

Fins quan no hi haurà correbous no està clar. Malgrat això, Gas ha afegit que confia en què aquesta mesura sigui “una excepció” provocada per la mala situació econòmica i que “en els pròxims anys tot torni a la normalitat”. A més de Roquetes, altres poblacions han optat per reduir el número d'actes taurins en les seves festes, com és el cas d'Amposta i Sant Carles de la Ràpita, dues de les poblacions amb una tradició més arrelada.

A falta d'un recompte oficial, l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre han estimat que seran més les poblacions que decidiran reduir el nombre d'actes taurins aquest any amb la finalitat d'estalviar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.