Societat

societat

Reivindiquen a Lloret el dret al matrimoni homosexual

Un miler de persones van participar ahir, a Lloret de Mar, a la II Trobada Europea de Famílies Homosexuals

Un miler de persones van assistir ahir a Lloret de Mar a la jornada inaugural de la segona trobada europea de famílies lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (LGBT), i van reivindicar el dret al matrimoni entre persones del mateix sexe. Segons va informar aquest col·lectiu en un comunicat, el dret al matrimoni entre persones del mateix sexe no està encara reconegut en molts països europeus, com Suïssa, França i Grècia, fet que suposa una discriminació per a aquestes persones i els seus fills, que només consten com a fills d'un dels seus pares o mares. Durant l'acte d'inauguració, la presidència de l'Associació de Famílies LGBT, Elisabet Vendrell, va denunciar que aquesta discriminació és deguda a “una homofòbia d'Estat”.

Entre els assistents a aquesta trobada, en què participen un miler de persones de diverses nacionalitats, hi ha Pedro Zerolo, secretari de moviments socials i relacions amb les ONG del PSOE; el diputat del PSC al Parlament de Catalunya Miquel Iceta; l'eurodiputat d'ICV-EUiA Raül Romeva; la diputada del PSOE Carla Antonelli; el secretari de Família de la Generalitat, Ramon Terrassa, i l'alcalde de Figueres (Alt Empordà), Santi Vila, entre d'altres.

LA XIFRA

1.000
participants
de diverses nacionalitats van participar ahir a la trobada, que finalitzarà dimarts, dia 1, amb una boda simbòlica.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.