Societat

Els universitaris comencen la jornada de vaga tallant l'AP-7 i la B-30

Els estudiants protesten contra les retallades i l'augment de taxes

La jornada de mobilitzacions culminarà a les 12.30h amb una manifestació a Barcelona que acabarà prop d'on se celebra la cimera del BCE

Els universitaris han començat la jornada de vaga convocada per aquest dijous contra les retallades i l'augment de taxes amb talls de trànsit a l'autopista AP-7 i la B-30 a l'alçada a Bellaterra. Com en d'altres ocasions, els estudiants han bloquejat durant uns minuts aquesta via provocant el col·lapse a primera hora del matí. Els universitaris també han pactat amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que els combois que circulen cap a la UAB no parin a l'estació de la universitat fins a les 11h.

És la primera acció de protesta que els universitaris han realitzat i que culminarà a les 12.30h del migdia amb la manifestació que sortirà de la plaça Universitat i que, a diferència d'altres vegades, aquest cop han decidit acabar al campus de la Pompeu Fabra a la Ciutadella, molt a prop d'on se celebra la cimera del Banc Central Europeu, a l'hotel Arts.

Segons explica la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), la jornada de protesta serveix per reivindicar “la congelació dels preus de les matrícules universitàries, i la rebaixa en aquelles famílies que estan patint una situació econòmica greu, per tal d'avançar en la gratuïtat total de la universitat pública”.

També reclamen l'alliberament de tots els estudiants, i altres activistes socials, que romanen empresonats per defensar la justícia social”, l'inici “d'un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el futur de la universitat” i fan una crida als rectors i degans perquè “defensin la universitat i, per tant, deixin d'aplicar les mesures que suposen desmantellar la universitat pública”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.