Societat

tarragonès

Viatja gratis en tren fent-se passar per una bicicleta

Renfe denuncia un jove de Tarragona per haver manipulat el sistema informàtic i haver tret bitllets a cost zero

La clàssica estafa a Renfe pujant al tren sense bitllet i intentant que no t'enxampi el revisor ja queda enrere i deixa pas a sistemes més sofisticats. Com ara la d'un usuari que viatjava sense pagar res, fent-se passar per una bicicleta. Un jove de 21 anys, veí de Tarragona, ha estafat 2.300 euros, manipulant el sistema informàtic de Renfe. Quan algú ha de viatjar amb la bicicleta, ha d'obtenir el bitllet reglamentari i un segon bitllet, que no costa res. El que feia aquest noi quan entrava a la pàgina web era modificar el codi de barres del tiquet que hauria de ser per a la bicicleta. Això alterava el sistema de seguretat i li permetia obtenir un bitllet validat, però de cost zero. Fonts de Renfe, que han denunciat el jove, van assegurar ahir que encara no han pogut descobrir el sistema que va emprar per fer l'estafa, però que han obert una investigació “per resoldre-ho i evitar que algú altre pugui tornar a fer-ne un ús indegut”. La companyia no té constància que s'hagi produït cap més cas semblant a cap altre punt de l'Estat. Segons Renfe, el jove havia comprat més de 30 bitllets de tren entre els mesos de febrer i març. Feia sobretot el trajecte Tarragona - Barcelona, però també va viatjar a Madrid i a Sevilla.

Com que Renfe disposava del número de la targeta de crèdit que havia apuntat el noi per a la compra dels bitllets, i també el seu DNI, els Mossos d'Esquadra ho van tenir fàcil per detenir-lo. Li imputen un delicte d'estafa i un altre de danys informàtics. El jove va dir que no era cap expert en informàtica.

LA XIFRA

2.300
euros
ha estafat el jove a Renfe, adquirint bitllets que en realitat eren per poder pujar al tren una bicicleta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.