Societat

56 retrats per reclamar la construcció de l'escola l'Univers

Aquest dissabte, famílies i professorat celebraran una festa reivindicativa per demanar un equipament definitiu

Les fotografies d'una cinquantena d'alumnes seran enganxades al mur del solar on s'ha d'edificar el centre, acció que s'emmarca en un projecte artístic internacional

L'escola l'Univers de Barcelona celebrarà aquest dissabte una festa reivindicativa per reclamar que es construeixi l'edifici definitiu on s'ha d'ubicar el centre. Des de fa tres anys, les classes es duen a terme en uns barracons instal·lats a la plaça del Poble Romaní i, segons el regidor d'Educació, Gerard Ardanuy, el nou equipament no es podrà inaugurar abans del 2016.

La protesta de famílies i professorat de l'Univers començarà cap a les 11 del matí. Una de les accions que duran a terme serà una enganxada de 56 retrats de nens i nenes de dos a sis anys en el mur del solar del número 227 del carrer Bailèn de Barcelona, on s'ha de construir l'escola definitiva.

L'acció s'emmarca en el projecte Inside-Out (a l'inrevés, en anglès) que consisteix en la instal·lació de fotografies de grans dimensions en façanes o murs en diferents ciutats del món. El projecte està impulsat per l'artista francès JR, conegut per les seves intervencions a l'espai urbà. L'objectiu és generar preguntes en l'espectador i debat al carrer, quan es veuen, en un mur gris i neutre de la ciutat, un conjunt de retrats dels protagonistes de la reivindicació o del conflicte. Formen part d'aquest projecte la instal·lació de retrats gegants a les faveles de Rio de Janeiro i als dos costats del mur construït per Israel, per exemple.

En el cas de l'Inside-Out Gràcia, les fotografies han estat fetes per Anna Mèlich i ampliades posteriorment per JR.

Una reivindicació festiva

A més de l'enganxada de retrats, el solar de Bailèn serà escenari de l'espectacle Els malsons de la vella de Gràcia, d'una animació infantil a càrrec d'Oriol Canals i d'una batucada del grup Tambolàs i Batucargol. L'actor Àlex Brendemühl serà l'encarregat de llegir el manifest, mentre que els infants del barri i la coral Coloraines posaran la veu per cantar la cançó Uh, oh: Univers tindrem!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.