Societat

Bon inici

Els Minyons de Terrassa i la Colla Joves firmen una bona actuació amb castells de vuit pisos a Perafort, i la Jove de Tarragona i els Castellers de Barcelona fan el mateix a Terrassa i Cerdanyola

Bona arrancada. Les primeres jornades de la temporada castellera estan servint per fer bona la impressió que les colles han començat el curs amb ganes de pencar. En altres paraules, que l'any 2012 promet!

L'actuació que van protagonitzar ahir al migdia els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls, dues de les més grans, a la localitat tarragonina de Perafort es pot mirar en aquesta línia: dues formacions cridades a ser protagonistes, amb exigències per complir, que en les seves primeres aparicions ja han donat mostres d'estar en un bon nivell i que ja s'han apuntat castells de vuit pisos, un fet que no sorprèn en el cas dels terrassencs, ja que la colla té el costum de sortir forta cada temporada, però que sí que és gratament significatiu en el cas dels vallencs.

Ahir, uns i altres van descarregar el 3 de 8 i el 4 de 8, amb criteri i sense ensurts, tot i alguns desajustos propis de la primeria en què ens trobem. Troncs, en qualsevol cas, que solament necessiten rodatge per apuntar a reptes superiors. El tercer castell dels Minyons va ser el 2 de 7. Els vallencs, per la seva banda, van estrenar el 7 de 7, una construcció que van fer amb un enxaneta.

De la resta d'actuacions del dia, cal destacar que dues colles més van igualar la millor actuació del dia dels Minyons: la Colla Jove Xiquets de Tarragona, a Terrassa, i els Castellers de Barcelona, a Cerdanyola. Tarragonins i barcelonins van defensar amb bona tècnica les seves estructures de 3 de 8, 4 de 8 i 2 de 7. Al costat de la Jove hi va lluir també el 4 de 8 d'uns inspirats Castellers de la Vila de Gràcia. D'altra banda, la colla local dels Castellers de Terrassa hi van descarregar el 2 de 7. Un bon to també van mostrar els Sagals d'Osona, a Centelles, on van tornar a fer-se seu el 4 de 8.

Els verds, a Nova York

En un altre ordre de coses, la notícia de la setmana, fora de les places castelleres, és la confirmació que els Castellers de Vilafranca desplaçaran fins a 125 castellers a Nova York (EUA), entre el 19 i el 24 de juny vinents, per participar en la presentació del documental produït per TV3 Enxaneta, de Paulí Subirà.


La

jornada

PERAFORT
PLAÇA DE LA VILA

Minyons de Terrassa:
4/8, 3/8, 2/7, vano de 5
Colla Joves Xiquets de Valls:
4/8, 3/8, 7/7, vano de 5.
.
Altres actuacions

Diumenge, 6 de maig

Terrassa

Jove Xiquets de Tarragona:

4/8, 3/8, 2/7, 2P/5

Castellers de la Vila de Gràcia: 4/8, 2/7, 5/7, vano de 5

Castellers de Terrassa: 5/7, 2/7, 4/7a, vano de 5

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.