Societat

Andrej Pejic, l'ambigüitat sexual es vesteix de núvia

El model més androgin desfila avui per a Rosa Clarà per obrir la potent Barcelona Bridal Week


Andrej Pejic, el model androgin que triomfa a les passarel·les internacionals, se sentia ahir molt a gust dins d'un disseny nupcial de Rosa Clarà (“és el més llarg que hem trobat, tenint en compte la seva alçada”, deia la dissenyadora), que el definia com un mix entre el classicisme i la modernitat. El triaria per casar-se? “I tant!”, assegurava amb un posat tan sensual com la seva veu. Res en la seva aparença és masculí, malgrat que a ell li encanta jugar a l'ambigüitat, i tant accepta participar en desfilades de roba d'home com de dona: “M'agrada trencar barreres, anar a la contra del que està establert, la gent em mira i no sap ben bé que sóc i ja està bé que passi això”, diu somrient.

Quan camina, però, es mou de manera ultrafemenina, i fins i tot el taxista que el recull a l'aeroport alaba la seva estilitzada figura. Arriba a la sessió amb una faldilla curta prisada negra i fa servir el servei de dones, un detall força definitori, i molt comentat entre els periodistes que l'observàvem intentant descobrir què hi ha sota l'aparença. El seu discurs, premeditadament escàs, no dóna gaires pistes: “Tots som éssers humans.” L'androgínia és el seu signe d'identitat fins i tot quan li preguntes per les seves icones d'infància (Amanda Lear), però té clar que, en el món en què es mou, ser dona model “és més rendible que ser home”, i el seu caixet, com a mínim ahir, era femení.

El nou It boy girl viu a Nova York, però va néixer a Bòsnia el 1991. De mare sèrbia i pare croat, a causa de la guerra la família es va refugiar a Austràlia. Ve al cas preguntar-li sobre el film amb què debuta com a directora Angelina Jolie, ambientat en el conflicte bèl·lic: “No és una visió objectiva, només en mostra una part, no tota la situació”, diu. És la seva primera experiència en una passarel·la nupcial, però no és el primer cop que s'ha vestit de núvia. Ho va fer amb Jean Paul Gaultier, el seu gran descobridor el 2010, per tancar la desfilada d'alta costura de primavera l'any passat a París. Després l'hem vist en altres xous, com el de Custo Dalmau al setembre a Nova York, i en editorials de moda i campanyes publicitàries. Fins i tot amb biquini.

Molt comentades van ser les fotos d'un anunci amb Karolina Kurkova (qui és ell?, qui és ella?), la rossa i espigada model que desfilarà divendres per a Pronovias, la firma que tradicionalment tanca la Barcelona Bridal Week, la setmana de la moda nupcial més important del món. Des d'avui i fins diumenge veurem una vintena de desfilades (Raimon Bundó, Victorio & Lucchino, Jesús Peiró...) i un saló que rebrà 230 expositors d'arreu del món i espera superar la xifra de 15.000 visitants de l'any passat.

Probablement Andrej Pejic no passarà el temps a la ciutat tancat a la fira, ja que és el primer cop que ve i està convençut que és una ciutat “divertida”. Abans d'aterrar va escriure al seu Twitter que anéssim amb compte. És perillós? Potser amaga foc sota la seva fina i clara pell, que, per cert, creu que aquí sorprèn: “M'encanta anar a llocs on els cabells rossos i la pell blanca són exòtics”, diu. També deu pensar que amaguem la navalla sota la lliga?

Entre els plans de Pejic hi ha menjar bé, així que s'haurà de saltar la seva dieta saludable a base de verdures bullides, arròs... Ahir només va prendre un cafè, potser per mantenir en perfecte estat la seva talla (entre la 36 i la 38) abans de lluir avui dos dissenys de la nova col·lecció de Rosa Clarà, que arriba plena dels colors clarets tan de moda en el prêt-à-porter d'aquesta primavera. Tonalitats rosades, verdoses... similars als confits típics de batejos i comunions, ara que precisament la creadora també s'ha llançat a dissenyar vestits per a comunió (la fira també ha inclòs aquest profitós producte).

En canvi, Manuel Mota aposta pel blanc pur per a Pronovias. “Si les dones es volen vestir de blanc per anar de festa, és clar que també és el millor color per a la boda, el que fa la dona més guapa”, deia ahir recordant com va triomfar Gwyneth Paltrow amb el seu aplaudit disseny de Tom Ford de color neu, que també incloïa una capa: “Tornen les capes i les capelines”, confirmava el modista que ahir va vestir la model Alejandra Alonso de princeseta amb gran vel, mentre l'ambaixadora de la firma, Tamara Falcó Preysler, comentava la milloria progressiva del marit de la seva mare, Miguel Boyer i com ella i la seva germana Ana passaven tantes hores a l'hospital que s'acabaven menjant les croquetes del menú del pobre malalt. A Pejic li encantaria Tamara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.