Societat

Desallotgen la casa okupada La Rimaia de Barcelona

Desenes d'efectius s'han presentat de matinada, abans de les set, a la casa per fer fora els ocupants i han identificat 14 persones

A fora, hi ha un grup de gent donant suport a aquesta entitat coneguda com la Universitat Lliure

Els Mossos d'Esquadra estan desallotjant aquest dimecres al matí una casa okupada a la Ronda Sant Pau, número 12, de Barcelona, coneguda com la Universitat Lliure La Rimaia. Desenes d'efectius s'han presentat de matinada, abans de les set, a la casa per fer fora els ocupants i han identificat 14 persones.

Almenys un centenar de persones han anat a donar suport als que viuen a la Rimaia, un edifici de cinc plantes al centre de la capital catalana va ser okupat fa gairebé dos anys. Segons els veïns, l'edifici portava quinze anys deshabitat i s'hi anunciaven pisos de luxe abans que fos ocupat.

Així doncs, els Mossos han arribat a l'habitatge a dos quarts de set del matí amb una ordre judicial per desallotjar-lo i han identificat 14 persones. A fora, a primera hora s'hi ha concentrat un grup de gent que ha tallat el trànsit a la Ronda Sant Pau i la policia els ha acordonat dins de l'edifici. A la zona hi ha una dotzena de furgons de la Brigada Mòbil i una ambulància.

Mentrestant, han arribat més persones per donar suport als desallotjats i a hores d'ara n'hi ha un centenar al carrer, cridant consignes contra l'actuació policial i a favor de la Rimaia. “No podran desallotjar la cultura popular” i “la Rimaia és del barri” són els crits que més se senten. Aquests han tornat a tallar el trànsit a la Ronda Sant Pau.

La Universitat Lliure de la Rimaia va ser creada arran de les protestes estudiantils contra el pla Bolonya i al principi estava situada en un edifici de la Gran Via, que va ser desallotjat fa gairebé dos anys. Va ser aleshores que el col·lectiu va ocupar aquest edifici de cinc plantes a la Ronda Sant Pau de Barcelona. El desallotjament arriba pocs dies abans de la celebració del primer aniversari del 15-M.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.