Societat

BAIX EBRE

Ofereixen els bous gratuïts a Roquetes

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines vol evitar que el municipi es quede enguany sense correbous

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre vol evitar que el municipi de Roquetes es quede sense espectacles amb bous durant les festes majors. “Entenem que la crisi fa retallar tot tipus de despeses, però els bous són una festa tradicional que s'hauria de respectar”, ha manifestat el president de l'agrupació, Miquel Ferré. En aquest sentit, Ferré ha assegurat que hi ha ramaders disposats a cedir els bous de manera gratuïta perquè els aficionats mantinguin la tradició a Roquetes. “Si no es poden fer tres tardes de bous que en facen només una”, ha dit Ferré. L'Agrupació de Penyes Taurines sol·licitarà una reunió amb l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, per tal de reconduir la situació.

Però sembla que enguany serà difícil que el Patronat de Festes de Roquetes modifique la supressió dels bous. De fet, Gas ha explicat que un ramader es va adreçar directament a l'Ajuntament per oferir els bous debades, però tot i així el patronat no pot assumir els costos de muntatge i desmuntatge de la plaça, del veterinari, l'assegurança i, en general, tota la despesa que comporta la festa amb bous. Segons Gas, per tres tardes de bous al ramader se li paguen uns 3.300 euros, mentre que la resta de despesa puja a 15.000 euros més. “Hi ha uns costos fixos que es mantenen encara que féssem només una tarde de bous”, ha assenyalat l'alcalde de Roquetes. El programa de les festes de Roquetes tampoc inclourà correfoc. De tota manera, Gas ha deixat clar que si la situació econòmica millora l'any que ve es reprendran els correbous.

Al·legacions

D'altra banda, les comissions de penyes taurines de l'Ebre han començat a preparar les al·legacions al reglament de la llei dels correbous. Tot i que el reglament encara no ha sortit a informació pública –la previsió és que la Generalitat el publique a l'estiu–, els aficionats als bous discrepen d'alguns aspectes de la proposta que els ha fet arribar el govern. “Cada poble ens farà arribar les seues al·legacions i els serveis jurídics de l'agrupació prepararan un informe”, ha dit Ferré. La prohibició de l'assistència de menors (a una distància de deu metres) al bou embolat i capllaçat és un dels punts del reglament que rebutgen les penyes. A més, l'Agrupació de Penyes Taurines proposa que no es publique el reglament fins que acabe la temporada de bous a les Terres de l'Ebre, el mes de novembre.

LA XIFRA

3.300
euros
és el cost dels bous que es paga al ramader, i se n'han d'afegir 15.000 més per cobrir seguretat i muntatge.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.