Societat

Cau un grup especialitzat en estafes per internet

Els Mossos d'Esquadra detenen sis persones a Lleida, Esplugues de Llobregat, Tarragona i Cornellà de Llobregat

Se'ls relaciona amb 151 compres fraudulentes que sumen 46.841 euros, així com compres en tràmit per valor de 105.204 euros

Els Mossos d'Esquadra han detingut als sis integrants d'un grup especialitzat en cometre estafes per Internet. Se'ls relaciona amb més de 400 transaccions fraudulentes amb un import superior als 150.000 euros. Segons ha informat la policia, els sis detinguts s'havien associat entre ells per donar-se suport logístic i de coneixements per lucrar-se. La investigació, que ha durat vuit mesos, ha constatat que l'objectiu principal d'aquest grup era “conspirar i cometre una extensa i contínua activitat delictiva” a través d'internet.

El grup estava format per dues branques: una dedicada a l'atac de plataformes de banca online i comerç electrònic; i l'altra, que utilitzava targetes bancàries per la compra de productes. Les mercaderies s'obtenien de diferents botigues d'internet i es pagaven fent servir números de targetes de crèdit de diferents països estrangers, les dades de les quals s'havien obtingut il·legalment.

El cap del grup, ubicat a Lleida, tenia diferents col·laboradors amb els què operaven a Espanya i a l'estranger, i cada integrant del grup tenia el seu rol: els col·laboradors a l'exterior (Ucraïna, Itàlia, Marroc i Índia) eren els que realitzaven les compres, els que es trobaven a Catalunya donaven suport logístic a la recepció de la mercaderia i altres col·laboradors s'encarregaven d'emmagatzemar-ho i vendre-ho a tercers.

Als detinguts se'ls relaciona amb 151 compres fraudulentes que sumen 46.841 euros, i la gestió dels investigadors han permès aturar compres en tràmit per valor de 105.204 euros.

Dels sis detinguts, que han estat arrestats a Lleida, Esplugues de Llobregat, Tarragona i Cornellà de Llobregat, el que es considera cap de l'organització ha ingressat en presó, i els altres cinc han quedat en llibertat amb càrrecs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.