Societat

Els “indignats” tornen amb una “assemblea permanent”

El 15-M evita parlar d'“acampades” i convoca a la plaça de Catalunya de Barcelona grups de treball durant tres dies

La prova de foc de la força del moviment serà una manifestació “creativa i no violenta” demà a la tarda

Els “indignats” celebraran el primer aniversari tornant a prendre places tan emblemàtiques com la plaça de Catalunya a Barcelona. La seva acceptació, a més de l'activitat que aconsegueixin fer en els espais de treball de la plaça, es mesurarà amb l'èxit de participació en la manifestació convocada per demà a la tarda. En una roda de premsa que va tenir lloc ahir al matí a l'aire lliure al parc de la Ciutadella, una vintena de membres dels col·lectius que s'apleguen en el moviment del 15-M van animar els ciutadans a expressar el malestar de manera cívica i van insistir als periodistes que “res d'acampada”, sinó que el format del retorn dels “indignats” és “una assemblea permanent” de tres dies per coordinar les accions de dimarts, dia 15.

De fet, el primer acte de la tornada serà aquesta tarda amb la posada en marxa del Fòrum dels Pobles, “un espai de trobada perquè diferents col·lectius debatin com es pot canviar un sistema cada cop més allunyat de les persones”. Per l'endemà, dissabte, al matí es convoca l'elaboració col·lectiva de la pancarta de la capçalera de la manifestació, i a les sis de la tarda les diferents columnes que sortiran de pobles i barris es concentraran a la plaça de Catalunya per iniciar la marxa conjunta. Acabada la manifestació començarà l'assemblea permanent, que durarà fins al 15 de maig. A la plaça, s'habilitaran sis espais fixos de treball “per trobar la manera de convertir els punts de les reivindicacions en realitats”.

Les reivindicacions entorn de les quals gira el retorn dels “indignats” són: Ni un euro més per al rescat dels bancs, sanitat pública i de qualitat, educació pública i de qualitat, habitatge digne, no a la precarietat laboral i sí a la renda bàsica universal.

Com a anècdota, per internet corre la proposta que els manifestants vagin demà amb una braçalet groc ben visible on digui “sóc un ciutadà no violent”, similar al que duen els Mossos per identificar-se com a policia. Els organitzadors insisteixen a demanar als manifestants “una actitud pacífica”, que no vagin amb la cara tapada i que evitin la confrontació amb la policia.

Insten el govern a consensuar la seguretat

El Parlament va instar ahir el govern a iniciar de manera “immediata” contactes amb els grups per “ definir una política consensuada de seguretat en les mobilitzacions que garanteixi els drets de la ciutadania, que aïlli grups minoritaris que utilitzen la violència”. I, ha de ser “debatuda” pels agents socials. La cambra va aprovar per unanimitat aquest punt d'una àmplia moció d'ICV, en què CiU i el PP van fer caure temes més polèmics com el tancament de la web per delatar dels Mossos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.