Societat

successos

Lloret trencarà el contracte amb l'empresa del monitor

L'Ajuntament n'està buscant una altra per fer-li la cessió del concurs a partir del proper 1 de juny

Aquell dia haurà consumit el 20% del contracte, termini que permet fer el canvi segons la llei

L'Ajuntament de Lloret de Mar finalment ha decidit no seguir amb l'empresa de Josep Castiella, el monitor imputat per abusos sexuals a dotze nens i per tinença de pornografia infantil. Castiella, de 29 anys, té la concessió de les activitats de dinamització juvenil de l'Ajuntament de Lloret de Mar. “S'està reunint tota la documentació per fer una cessió del contracte”, va anunciar Ignasi Riera, regidor d'Ensenyament i Joventut.

El 2 de gener la comissió de govern local va acordar atorgar a Castiella la concessió, per un preu de 37.200 euros (IVA a part), del monitoratge i la dinamització de la secció de joventut per un període de dos anys a partir del febrer d'aquest 2012. A través d'aquesta concessió Castiella assumia l'aportació de monitors externs de la plantilla de l'Ajuntament per donar suport als anomenats “punts juvenils”. Tot i que l'Ajuntament assegurava que volia esperar a veure l'evolució dels fets, ja ha començat els tràmits per substituir l'empresa de Castiella: “L'1 de juny perquè la cessió de contracte pugui ser una realitat”, va dir Riera. Serà aquesta data i no abans, perquè haurà passat “el 20% mínim que, segons la llei, l'empresa de Josep Castiella ha de tenir el contracte”, segons el regidor.

Riera ho va anunciar dilluns a la nit en el torn de precs i preguntes del ple municipal, com a resposta a una pregunta de Marc Fuertes, portaveu del Moviment Independent de Lloret (Millor), que va exposar que “no es pot mantenir” vigent el contracte “que paguem amb els diners de tots els ciutadans”.

LA FRASE

S'està reunint tota la documentació per fer una cessió del contracte de l'empresa de Josep Castiella
Ignasi Riera
Regidor d'Ensenyament i Joventut

LA DATA

01.06.12
Quan el contracte de l'Ajuntament amb Josep Castiella arriba al 20% i es pot fer la cessió a una altra empresa.

Allunyament i atenció psicològica

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha fet un pas més per distanciar-se del monitor i empresari que va guanyar el concurs per al monitoratge i la dinamització de les activitats juvenils municipals. Però no ha estat el primer, tal com va recordar el regidor Ignasi Riera en el ple de dilluns. L'Ajuntament ha ofert suport psicològic als afectats: “Estem al costat dels nens i les seves famílies”, va dir Riera. El regidor també va recordar que el consistori havia dictat la prohibició a Castiella a entrar a qualsevol edifici municipal on els infants practiquessin activitats.

Les famílies dels menors, però, demanen que Castiella ingressi preventivament a la presó i animen altres possibles afectats a denunciar. Josep Castiella, àlies Pepe, però, va negar les acusacions en la declaració davant la jutgessa. Segons ell, no és cert que a alguns dels menors els hagués tocat els genitals, ni que aprofités alguna de les excursions per apartar-los i magrejar-los.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.