Societat

educació

Rigau facilita la jornada intensiva als instituts

El govern posa en marxa un procés perquè els centres que ho vulguin demanin el canvi horari

La Generalitat n'estudiarà els beneficis pedagògics i organitzatius

El Departament d'Ensenyament ha fet un pas més en la implantació de la jornada intensiva als instituts de secundària públics. Si, fins no fa gaire, Irene Rigau, es resistia a les peticions de molts centres catalans de modificar l'horari, els arguments econòmics han anat estovant la conselleria, que ja ha posat en marxa un protocol perquè els instituts que ho vulguin iniciïn els tràmits per sol·licitar el canvi.

El procés no serà fàcil. Per començar, els instituts que vulguin acollir-se a aquesta possibilitat hauran de presentar a Ensenyament abans de poc més de dues setmanes –l'1 de juny– una proposta que tingui el consens del consell escolar del centre i que inclogui les millores pedagògiques, organitzatives i de convivència que s'espera assolir, a més de l'impacte econòmic del canvi i les conseqüències que tindria en la prestació de serveis com ara el de transport escolar i el menjador. També hauran d'incorporar una previsió d'activitats no lectives a les tardes.

Un cop rebudes les sol·licituds, les direccions dels serveis territorials del Departament d'Ensenyament examinaran si les propostes compleixen els requisits exigits i valoraran el grau de consens que la mesura té en la comunitat educativa, especialment” entre les famílies i els ajuntaments. Abans del 23 de juny es comunicarà si ho autoritzen.

Ensenyament ha anat cedint els últims mesos a les demandes de molts professors, que recorden que Catalunya és l'únic territori de l'Estat on es fa jornada partida a la secundària obligatòria. De moment, s'està fent una prova pilot de jornada intensiva a sis instituts, i el curs vinent la Generalitat reduirà de tres a dues tardes setmanals les classes a secundària. La consellera, a més, s'ha compromès recentment a facilitar la implantació de la jornada intensiva a més instituts. Rigau va admetre que la mesura comportaria un considerable estalvi.

LA DATA

12.09.12
Començarà
el curs escolar vinent per als alumnes de primària. A secundària començarà l'endemà.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.