Societat

La contraportada

Fem números

Lloret de Mar és l'escenari de la final del ‘Fem Matemàtiques', un concurs entre escolars d'11 a 13 anys d'escoles i instituts d'arreu de Catalunya

Les matemàtiques són sovint una de les assignatures os a les escoles. Però no sempre ha de ser així. I menys si es vesteixen lúdicament en forma de concurs. Talment com a les pel·lícules americanes, a Catalunya també competeixen els millors alumnes de cada centre per “rivalitzar” en coneixements de matemàtiques. És el que es coneix com a Fem Matemàtiques, basat en la resolució de problemes, que té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica. I Lloret de Mar va ser escenari dissabte passat de la gran final.

Dissabte va ser 12 de maig, dia escolar de les matemàtiques. I com cada any, des de 1996, a l'entorn d'aquesta data, se celebra aquesta final, organitzada per la Federació d'Ensenyants de Matemàtiques de Catalunya (Feemcat), amb el suport del Departament d'Educació. I enguany es va celebrar a diversos espais de la vila de Lloret de Mar.

Per arribar-hi s'han passat dues fases prèvies. En total, hi participen uns 9.000 alumnes catalans de sisè de primària i primer i segon de secundària, que tenen entre 11 i 13 anys. La primera fase es fa en grups als centres educatius i la segona es porta a terme de forma independent en cadascuna de les quatre associacions organitzadores que integren la Feemcat. La tercera és la gran final, en la qual hi van participar els seixanta millors alumnes i que s'estructura com una jornada matemàtica amb un component lúdic, en què es barregen les proves amb les visites culturals, en aquest cas, entre d'altres, a museus i jardins.

Al matí es va fer la primera part de la prova en diversos equipaments i a la tarda la segona, per grups, davant del teatre municipal. Entremig, dinar a càrrec del cicle formatiu de cuina de l'IES Coll i Rodés. El lliurament de premis va tenir la presència de l'alcalde, Romà Codina, i d'Irene Rigau, consellera d'Ensenyament.

Els tres primers classificats de segon d'ESO passen a la final estatal. Una bona ocasió per demostrar el talent dels catalans a l'hora de fer números.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.