Societat

L'incendi forestal de Rasquera ja ha cremat 900 hectàrees

Les fortes ratxes de vent, la complexitat de l'orografia i els focus secundaris, dificulten les tasques d'extinció

En les tasques d'extinció hi estan treballant set mitjans aeris i una cinquantena de terrestres

El foc que crema des d'aquest dimarts al migdia a Rasquera (Baix Ebre) ja ha afectat 900 hectàrees, segons les darreres estimacions del cos d'Agents Rurals. Les fortes ratxes de vent que hi hagut a la zona, la complexitat de l'orografia i els focus secundaris que el foc llança han fet créixer el perímetre i estan dificultant les tasques d'extinció.

La Direcció General de Protecció Civil ha passat, a la 1.04 h de la matinada, a fase d'emergència el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT.)

El cap de l'incendi hauria avançat en direcció sud-est, fins arribar a la carretera TV-3022 (carretera del Perelló a Rasquera), que en aquests moments, i segons informacions del Servei Català de Trànsit, està totalment tallada en els dos sentits de la marxa.

A primera hora del matí han començat a incorporar-se, a les tasques d'extinció fins a set mitjans aeris (un helicòpter de comandament, dos helicòpters bombarders i quatre avions de vigilància i atac) i continuïn treballant una cinquantena de terrestres.

Com a mesura preventiva, el cos de Mossos d'Esquadra ha desallotjat algunes masies de la zona. Cap persona ha resultat ferida. S'ha habilitat el pavelló del Perelló per acollir els veïns evacuats. Segons les darreres informacions hi haurien passat la nit una vintena de persones que han rebut l'assistència de personal de la Creu Roja.

Segons les previsions del servei Meteorològic de Catalunya, les ratxes de vent continuaran sent fortes i es preveu que baixi la intensitat del vent a partir de mig matí.

Cal recordar que, a més dels efectius dels Bombers de la Generalitat, del cos dels Mossos d'Esquadra i de la Creu Roja, fins al lloc també s'han desplaçat dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques, i efectius del cos d'Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.