Societat

Els estudiants dels cicles superiors d'FP pagaran una quota de 360 euros

La Generalitat assegura que la taxa “no exclourà cap alumne” i garanteix beques

Augmenta el nombre de places de batxillerat i formació professional

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va posar preu ahir a la taxa que es cobrarà als estudiants de cicles formatius de grau superior. Seran 360 euros per curs, una quantitat que, segons Rigau, “no exclourà cap alumne”, ja que, qui no pugui pagar, tindrà una beca. La consellera va comparar el preu amb el que costa anualment “la tarifa plana dels smart phones”.

Per als estudiants que el curs vinent facin segon d'un cicle formatiu de grau superior, la quota serà de 180 euros el curs vinent, però a partir del següent (2013/2014) s'equipararà a la de primer. Pel que fa als centres privats que ofereixen cicles de grau superior concertats i que fins ara, per llei, només podien cobrar un màxim de 180 euros de quota, el curs vinent passaran a cobrar un mínim de 360 euros. Amb aquestes tarifes, la Generalitat ingressarà el curs que ve més de 14 milions d'euros.

Els sindicats han posat el crit al cel. Comissions Obreres (CCOO) va afirmar ahir que la quota “limita encara més” l'accés a uns estudis “amb un nivell molt elevat d'inserció laboral” en “un context d'atur juvenil de més del 45% a Catalunya”.

La consellera, en canvi, va defensar que el govern està compromès a “afavorir l'ocupació” i a lluitar contra l'abandonament escolar després de l'ESO. Rigau va posar com a mostra d'aquesta voluntat el fet que, malgrat les retallades, la Generalitat oferirà el curs vinent 201.242 places d'educació postobligatòria, 4.688 més que el curs passat (un increment del 7,7%).

Els ajuntaments critiquen Rigau

Escoles bressol

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) van retreure ahir a la Generalitat l'incompliment del “compromís” de pagar 1.300 euros en una bestreta i completar el cost més endavant fins als 1.600 per a les places d'escoles bressol. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar dijous que el govern aportarà 1.300 euros per plaça.

Jornada intensiva

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va admetre ahir que la jornada intensiva als sis instituts de secundària que aquest curs han iniciat una prova pilot amb aquest horari ha “millorat la vida social del centre”, però no s'ha apreciat cap “millora ni empitjorament” del rendiment escolar dels alumnes. Rigau va avisar que la jornada intensiva es mantindrà si no se'n ressent la qualitat educativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.