Societat

Navarro defensa cobrar l'IBI a l'Església però no a partits i sindicats

El primer secretari del PSC afirma que aplicarà aquesta mesura a Terrassa, d'on és alcalde

Considera que els partits i sindicats no són entitats privades i estan sotmesos a controls dels seus comptes i despeses

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha defensat aquest dilluns el cobrament de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a l'Església Catòlica però ha rebutjat que s'apliqui també als partits polítics i sindicats, que actualment també estan exempts de pagar aquesta taxa.

En una entrevista en l'emissora RNE, Navarro s'ha manifestat partidari de “tractar tothom igual” i ha considerat lògic i raonable que es cobri l'IBI a totes aquelles seus de l'Església que no tinguin a veure amb la seva activitat religiosa.

A més, ha assegurat que l'Ajuntament de Terrassa, ciutat de la qual és alcalde, cobrarà aquesta taxa a l'Església: “En el meu ajuntament, el que fem és aplicar la llei; per tant, si la proposta s'ajusta a la llei, passarem al cobrament d'aquest impost”.

Tot i això, ha rebutjat la possibilitat de cobrar la mateixa taxa a partits polítics i sindicats, argumentant que “formen part de l'estructura de la democràcia” i no són entitats privades, i ha afegit que estan sotmesos a molts controls dels seus comptes i les seves despeses i a retallades molt importants.

“No és el mateix l'Església que els partits i els sindicats”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.