Societat

Barcelona i Madrid acceleren per aconseguir l'Eurovegas

La Generalitat recorda el lideratge en creuers i el govern madrileny presumeix de xarxa de transport en la fase final per elegir seu

Mena admet que empreses catalanes i estrangeres han presentat projectes alternatius al complex

L'endemà de saber-se que les candidatures de Barcelona i Madrid per tenir el macrocomplex d'oci Eurovegas estan empatades, segons un portaveu de l'empresa promotora, Las Vegas Sands Corporation, el conseller català d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va defensar ahir la importància del projecte, perquè “està fonamentat en el turisme de congressos i convencions”. Des de Madrid, tot i l'entrebanc que pot significar que el Tribunal Superior de Justícia hagi considerat rústics els terrenys que havien ofert a Alcorcón, tampoc no afluixen, i el conseller de Transports de la Comunitat, Pablo Cavero, va destacar que els 300 quilòmetres del metro madrileny són “un avantatge competitiu molt superior” per tenir les instal·lacions.

Tot i que les informacions oficials que transcendeixen sobre les negociacions amb l'imperi liderat pel magnat nord-americà Sheldon Adelson són mínimes, tots dos governs busquen com guanyar avantatge. Ahir Mena recordava que el port de Barcelona és líder en creuers i Cavero defensava les infraestructures de comunicació. En nom del govern espanyol, el secretari d'estat de Comerç, Jaime García-Legaz, va assegurar que tant si va a Madrid com a Barcelona, Eurovegas convertirà una ciutat o l'altra en “la capital europea de congressos i fires”.

Davant les crítiques que ha generat el projecte d'Adelson, que el president de Kutxabank, Mario Fernández, va definir com “una mena de casa de putes”, el secretari d'estat de Comerç defensa el negoci: “De dilluns a divendres, l'activitat principal de Las Vegas són els congressos de professionals, i després hi ha un complement d'oci que és molt important.”

També el conseller Mena va voler destacar que la major part de les instal·lacions estarien ocupades per sales de congressos, botigues i restaurants de luxe. A l'espera de la decisió d'Adelson, però, el conseller d'Empresa i Ocupació va indicar que la Generalitat té a sobre la taula diferents ofertes d'inversors, tant locals com internacionals, similars al complex del nord-americà.

Per ara, se n'han conegut dues: Cirsa i MGA. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mena va assegurar ahir que el govern està treballant amb tothom, s'està visitant algun possible inversor estranger i s'estudien totes les ofertes. Pel que fa a magnituds, però, va reconèixer que cap s'assembla a la d'Eurovegas.

LES FRASES

Catalunya té un 50% de possibilitats d'aconseguir el projecte de Sheldon Adelson
Frances Xavier Mena
conseller d'empresa i ocupació
Els 300 quilòmetres de metro i les nostres infraestructures ens donen avantatge respecte a Barcelona
Pablo Cavero
conseller transports de la comunitat de madrid
Abans que un Eurovegas nord-americà, seria millor tenir-ne un de català
Enric Sanahuja
Vicepresident companyia MGA

El grup MGA també té un projecte

Un grup d'empresaris del sector del joc liderats per la companyia MGA, que té la seu a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), han elaborat un avantprojecte alternatiu al macrocomplex Eurovegas de Sheldon Adelson. Es tractaria d'un complex de quatre hotels comunicats entre ells per via subterrània, amb un gran casino, galeries comercials amb les grans firmes de luxe internacionals, un dels centres de convencions més grans d'Europa i un teatre amb actuacions permanents. Així, el grup encapçalat per MGA entra en el joc com ja ho va fer la setmana passada Cirsa, la companyia líder del joc a l'Estat, que es va declarar disposada a impulsar un projecte similar a Eurovegas a Catalunya, sempre que la Generalitat li ofereixi les avantatjoses condicions que es donen a l'empresari nord-americà.

“Abans que un Eurovegas nord-americà, seria millor un de català”, va manifestar el vicepresident de MGA, Enric Sanahuja, a l'agència Efe, que recorda que són una empresa dedicada al món del joc “des de tota la vida”. “Invertim en el nostre territori i volem participar de qualsevol oferta a Catalunya, perquè som d'aquí i ho hem fet sempre”, es reivindica Sanahuja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.