Societat

societat

Lloret de Mar redescobreix el seu passat ‘americano'

La II Fira dels Americanos preveu atraure unes 15.000 persones en els diversos actes organitzats

Els veïns de Lloret de Mar estan redescobrint aquests dies el seu passat americano, tal com diuen als indians en aquesta població marítima. Segons explicava ahir el regidor de Cultura, Jordi Orobitg, “posar en valor el patrimoni cultural i retrobar les arrels de Lloret” són un dels objectius d'aquesta fira, així com l'activitat de promoció econòmica que aquesta comporta. L'organització preveu la presència d'uns 15.000 visitants a la fira, que l'any passat ja en va congregar 10.000.

La II Fira dels Americanos, que enguany s'ha allargat un dia més que l'any passat, incorpora elements nous, però, a la vegada, s'han millorat aquelles activitats que s'ha considerat necessari.

Com a novetats, s'ha incorporat una vessant musical de la festa, de manera que a les tardes es fan tallers d'estils de ball, com ara merengue i txa-txa-txa, que al vespre es poden practicar durant els balls organitzats. Per a cada dia també s'han previst conferències i, per exemple, divendres n'hi va haver una a càrrec de descendents d'americanos lloretencs. Entre aquests, destacava la presència, vingut des de Pennsilvània (Estats Units), d'un besnét del banquer Narcís Gelats, que va fundar la banca Gelats, una de les més importants de Cuba en l'època colonial.

LA XIFRA

15.000
visitants
s'espera que puguin passar en total per la II Fira dels Americanos de Lloret de Mar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.