Societat

El pànic al ‘corralito' dispara la venda de caixes fortes

Fabricants i establiments minoristes han incrementat les vendes de caixes de seguretat a particulars en un 20%

El fenomen s'ha detectat les últimes setmanes, arran de la intervenció de l'Estat a l'antiga Caja de Madrid

“Des que es parla de Bankia, el nombre de consultes de gent que vol una caixa forta per a casa seva, així com les vendes d'aquest producte s'han multiplicat per quatre.” Ho diu Jordi Figueras, responsable d'un establiment de Barcelona especialitzat en seguretat, Bucofigrup, que estimula els seus clients amb un cartell que penja de la façana en què s'afirma que tenir una caixa forta és “ara una necessitat”.

Figueras, però també els seus col·legues Ramon Saladrigas, de la firma Fichet al carrer Casp, Carlos Rodríguez, d'un establiment del barri de Sagrada Família, i Josep Prats, de la casa Bulldog, al Clot, afirmen que estan venent més caixes i que els seus clients els expliquen que les volen per guardar a casa els diners que ara tenen al banc.

“La gent que té diners està espantada”, resumeix Figueras. Tanta por ha fet créixer fins a “un 20 per cent” la venda de caixes, coincideixen a dir tots els professionals consultats per aquest diari. No només ho diuen els minoristes, Miquel Ollé, director comercial d'Arcas Ollé –una empresa de l'Anoia dedicada al negoci de la seguretat–, afirma que “des que ha revifat la psicosi de la crisi bancària hem tingut un increment de la demanda”. Segons Ollé, el juny és un mes bo perquè molta gent es decideix a comprar una caixa abans de marxar de vacances, “però l'abril o el maig habitualment no ho son i aquest any, sí”.

Ramon Saladrigas recorda que no és el primer cop que hi ha hagut una crisi similar i un increment de vendes. Recomana fer una inversió entre 300 i 1.000 euros per una caixa amb garanties.

Comprar barat pot acabar resultant molt car

Els xinesos fabriquen de tot i a molt bon preu. Un empresari italià promociona les seves caixes demostrant que les que són de baix cost s'obren amb només tres cops de mall.

Una bona paret i un paleta de la màxima confiança

En el negoci de la seguretat la discreció no té preu i els experts d'aquest àmbit ho saben i hi militen. És per això que els professionals recomanen als clients la tradicional caixa de seguretat que queda amagada rere un quadre o un moble. La instal·lació requereix fer una obra mínima a casa, foradant la paret, feina que és aconsellable posar en mans d'un paleta de la màxima confiança.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.