Societat

educació

Els mestres denunciaran el maltractament de nens al fiscal

Es crea un nou protocol per detectar la violència contra infants

Els docents se serviran d'un programa informàtic

Els mestres catalans podran denunciar a la fiscalia de menors o a la direcció general d'Atenció a la Infància de la Generalitat si sospiten que algun alumne seu és maltractat, segons un protocol conjunt establert ahir pels departaments d'Ensenyament i Benestar Social. Per facilitar-los la feina, els docents disposaran d'un programa informàtic per detectar situacions de possibles maltractaments i si el risc és lleu, moderat o greu, segons van explicar ahir els consellers de Benestar Social, Josep Lluís Cleries, i Ensenyament, Irene Rigau.

Entre els indicadors de maltractaments hi ha l'actitud trista d'un alumne, que s'aïlli de la resta de companys i que presenti marques evidents de violència al cos.

Un 85% dels maltractaments infantils de Catalunya són detectats pels serveis socials bàsics i el 15% de casos (els més greus), pels metges d'urgències hospitalàries i els Mossos d'Esquadra. El protocol s'implantarà el proper curs escolar, després de difondre's entre els mestres d'infantil i primària.

Els diners de la vaga, per a beques

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar ahir que la part del sou que no van cobrar els mestres que van secundar la vaga del sector de l'educació del 22 de maig passat es destinarà a ajuts socials, com ara beques menjador. Segons Rigau, aquests diners es convertiran en “una aportació complementària” per a beques menjador, que anirà a parar a les zones del país “amb més greuges” i “més crítiques”. La consellera va explicar que la decisió respon a la petició dels professors, i va assegurar que el seu departament ha mantingut els ajuts al mateix nivell que l'any passat. La consellera no va especificar quants diners es van estalviar per la vaga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.