Societat

societat

L'ordenança per a la millora del turisme a Lloret, en vigor

La normativa sobre civisme i convivència i la de via pública es posen avui en funcionament

Se sancionen pràctiques com ara el ‘balconing' i el consum massiu d'alcohol per evitar més aldarulls

Avui, 6 de juny, entren en vigor la nova ordenança de civisme i convivència i la de via pública de Lloret de Mar. Normatives que neixen després dels aldarulls de l'estiu passat amb l'objectiu, precisament, que no es repeteixin.

Una part de les prohibicions tenen a veure amb el consum massiu d'alcohol. Per evitar-ho es prohibeixen les promocions, com ara la barra lliure, els “2x1” o “3x1”, els “happy hour” i similars. També es prohibeix el consum d'alcohol i drogues al carrer. Una altra part important del text que avui entra en vigor és el relacionat amb la prostitució i l'oferiment de serveis sexuals a la via pública, que també es persegueixen, així com la mendicitat i també la publicitat sonora al carrer.

La nova ordenança de civisme i convivència també és molt estricta amb el respecte a l'arbrat i el mobiliari urbà, i en especial, amb la convivència entre veïns, sobretot pel que fa a sorolls.

Es prohibeix el burca

Quant a la manera de vestir, d'una banda es prohibeix el burca i altres vels integrals, i de l'altra, anar només amb banyador fora de la platja i la primera línia de passeig marítim.

El text preveu sancions de fins a 3.000 euros segons la gravetat dels fets i la reincidència de qui els comet. També permet multar els responsables dels locals i els organitzadors de festes. El text preveu la possibilitat de suplir les sancions lleus amb sessions formatives o treballs per a la comunitat.

L'ordenança de civisme i convivència va ser aprovada al ple del maig amb els vots del govern local (CiU i ERC), el PSC, el PP i el regidor no adscrit. ICV-EUiA s'hi va abstenir i el Millor hi va votar en contra.

LA XIFRA

3.000
euros
és la quantitat màxima que preveuen com a sanció les noves ordenances de Lloret de Mar.

Acord per l'hora de tancar les discoteques

L'Ajuntament de Lloret de Mar i el sector de l'oci nocturn han arribat a un acord per tancar cada dia de la setmana a la mateixa hora. D'aquesta manera, segons han explicat fonts del consistori, durant les nits d'estiu, les discoteques deixaran de servir begudes a dos quarts de sis del matí, moment en què baixaran la música i encendran els llums. L'objectiu és que els clients abandonin el local esglaonadament per poder tancar a les sis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.