Societat

Detinguts tres estafadors per falsificar contractes de gas a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra indiquen que poden estar afectades fins a 200 llars de la demarcació de Barcelona

Els detinguts, dos homes i una dona d'entre 40 i 65 anys, treballaven com a comercials en una empresa subcontractada per captar nous clients

Els Mossos d'Esquadra han detingut a tres persones per presumpta estafa amb falsos contractes d'alta de subministrament de gas per cobrar comissions, i que podria afectar a unes 200 persones a Barcelona.

Els detinguts, dos homes i una dona d'entre 40 i 65 anys, treballaven com a comercials en una empresa subcontractada que tenia com a objectiu captar nous clients interessats en donar-se d'alta en una important companyia de gas. Els estafadors, sense que les empreses contractants tinguessin coneixement, simulaven contractes d'alta de clients involuntaris que desconeixien que s'estaven utilitzant les seves dades.

Es dóna la circumstància que els detinguts, quan més contractes feien, més comissions per noves contractacions aconseguien i per això simulaven contractes d'altes utilitzant dades de comptes bancàries obtingudes de forma fraudulenta. Els estafadors aconseguien aquesta informació durant les visites i inspeccions ordinàries, i amb aquestes dades omplien una sol·licitud d'alta sense que els estafats donessin la seva aprovació.

Un cop la companyia es disposava a intentar facturar els rebuts als nous clients -que ho eren sense el seu coneixement- es trobaven amb què els números de compte no eren correctes. Davant la impossibilitat de cobrar es tallava el subministrament o es notificava al client que havia de fer-se càrrec d'uns serveis que aquest desconeixia que tenia.

Fin el moment, s'han recollit una vintena de denúncies, però la xifra podria ser superior ja que els Mossos d'Esquadra tenen constància que podria haver fins a 200 afectats a Badalona, Barcelona, Terrassa, Sabadell, Montcada i Reixach, Santa Coloma de Gramenet, Mataró, Cerdanyola i Ripollet. En el moment de la detenció, als tres presumptes estafadors se'ls ha intervingut nombrosa documentació i vint contractes falsificats. Se'ls imputen els delictes de falsificació de document públic, usurpació de l'estat civil i estafa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.