Societat

societat

Cleries reclama a l'Estat els fons per als plans d'acollida

La partida ha caigut aquest any a la meitat perquè només es disposa dels diners invertits per la Generalitat

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va lamentar ahir que el govern espanyol hagi destinat, aquest any, zero euros a la partida amb què es financen els programes d'atenció a les persones nouvingudes, una mesura que ha fet caure a la meitat el pressupost de què es va disposar l'any passat. Així, la partida per a aquests programes va ser el 2011, a les comarques gironines, de 927.000 euros i aquest any és de 454.000. “És una partida molt important perquè afecta barris i zones amb un alt índex de persones nouvingudes i sempre hem fet una aposta per la cohesió social. Però no podem mantenir la partida al 100% quan l'Estat ha dimitit de la seva responsabilitat, va dir Clerias. El conseller de Benestar Social va fer aquestes declaracions abans de signar els contractes programa 2012-2015 amb els representants dels ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de la demarcació de Girona en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat. La Generalitat destinarà 18.484.729,53 euros a aquests programes. La variació més significativa respecte a altres anys correspon justament a la partida esmentada.

LA FRASE

No podem mantenir la partida per a acollida al 100% quan l'Estat ha dimitit de la seva responsabilitat
Josep Lluís Cleries
conseller de benestar social i família

Ajuts per a set ajuntaments

Les poblacions que es beneficiaran dels ajuts per a la prestació de serveis socials bàsics són Blanes, Figueres, Girona, Lloret, Palafrugell, Salt i Sant Feliu de Guíxols. També s'han signat amb els consells comarcals de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, el Gironès, el Ripollès i la Selva. I també hi estan inclosos els consorcis de benestar social del Pla de l'Estany i de la Garrotxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.