Societat

La UB tanca la biblioteca de Lletres en ple període d'exàmens

Els estudiants han allargat l'horari d'obertura de les instal·lacions durant tota la setmana com a acte de protesta

Des de la universitat, asseguren que la mesura respon a la necessitat d'“avaluar si hi ha hagut desperfectes”

El rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) ha tancat aquest divendres al matí la biblioteca de la Facultat de Lletres, tot i que l'alumnat es troba en període d'exàmens. Des del rectorat, han al·legat que la decisió s'ha pres per “avaluar si hi ha hagut desperfectes” durant els últims dies, com a conseqüència de l'allargament dels horaris del servei provocat per una protesta estudiantil.

L'assemblea d'estudiants de la Facultat de Filologia ha emès un comunicat en què s'explica que, des del dilluns, els alumnes allargaven el període d'obertura de la biblioteca de Lletres de l'edifici històric de la UB “més enllà de l'horari i dies establerts per l'equip de govern”. Així, les instal·lacions han tancat durant tota la setmana al voltant de les onze de la nit, en lloc de dos quarts de nou. Amb aquesta acció, els estudiants reclamaven que, durant el període d'exàmens, la biblioteca s'obri les 24 hores del dia i els caps de setmana.

Fonts de la universitat han explicat que la biblioteca compta amb el segon fons de reserva “més important de Catalunya”, raó per la qual, asseguren, era necessari tancar-la per veure si s'havien produït danys. Segons la universitat, s'ha donat a les instal·lacions un ús “intensiu” que podria haver danyat aquests fons. S'ha derivat als alumnes a aules habilitades per a l'estudi. Es preveu que dilluns que ve la biblioteca torni a obrir “en l'horari habitual”, és a dir, tancant a dos quarts de nou.

Des de l'assemblea d'estudiants de Filologia, consideren que el tancament d'aquest divendres suposa “un atac molt greu” al dret a l'estudi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.