Societat

D'armari en armari

intercanvi ·

Un web permet bescanviar la roba infantil en bones condicions

L'usuari agrupa la roba en paquets, de sis a vuit peces, i n'indica les característiques

Ni sabates, ni mitjons, ni roba interior es poden intercanviar

Intercanviar la roba dels fills que ha quedat petita o que ja es troba en desús ha estat sempre una activitat molt practicada entre familiars i amics. La problemàtica amb què es troben, molts cops, aquestes famílies és que resulta difícil que coincideixin les talles demandades. Això suposa, per exemple, que gent que dóna roba no trobi de qui rebre'n o a la inversa. Grownies revoluciona ara aquest concepte mitjançant una plataforma web d'intercanvi de roba infantil, de 0 a 8 anys (www.grownies.com). “La filosofia en què es basa Grownies és la del consum col·laboratiu. És a dir, es tracta de connectar les famílies perquè consumeixin productes o serveis de forma més ecològica, econòmica i sostenible”, afirma Joan Marc Garcia, cofundador del projecte.

El sistema d'intercanvi que han dissenyat Joan Marc Garcia, José Gorchs i Christian Puentes és senzill. Primerament, l'usuari ha de registrar-se al web i pagar tres euros en concepte de dipòsit. El següent pas és oferir un lot de roba. “Els lots són oberts. S'hi han de posar de sis a vuit peces i s'han d'encabir dins unes categories, indicant si és per a nen o per a nena, si és de tardor-hivern o de primavera-estiu i la talla en centímetres”, diu Garcia. Cada cop que l'usuari ofereixi un lot, rep un crèdit. “Els crèdits són la clau per poder buscar i sol·licitar el lot que es desitgi.” La condició que estableixen és que no es pot demanar un lot si abans no se n'ha ofert un, perquè es tracta d'un intercanvi. Quan algú sol·licita el lot que una altra persona ofereix al web, la família rep una notificació per part de l'empresa informant-los. “Llavors, el transportista es posa en contacte amb ells i queda per recollir el paquet”, explica Garcia. Una acció senzilla que permet estalviar molts diners, ja que l'usuari que rep el lot només ha d'abonar 15'59 euros.

A més, també s'ofereixen lots solidaris, en què l'usuari pot enviar els que desitgi i aquests es destinaran a diferents ONG. “Actualment, col·laborem amb diverses entitats socials. Tot i que la iniciativa encara està engegant, ja s'ofereixen al voltant de 30 lots i hi ha uns 25 usuaris registrats. Ara esperem que es doni el primer pas per moure la roda, que és que la gent ofereixi la roba que té i que no necessita”, confirma Garcia.

Però no tot s'hi val. Grownies no permet l'intercanvi de calçat, mitjons ni roba interior. I pel que fa a les condicions, la roba que es bescanvia ha d'estar en perfecte estat. “No pot estar estripada, bruta o visiblement desgastada ni li han de faltar peces, com ara cremalleres o botons”, conclou Garcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.