Societat

societat

Hotel gratuït per a familiars de malalts de càncer

L'AECC-Catalunya Contra el Càncer ha signat un conveni amb quatre hotels de Girona i Salt perquè acompanyants de pacients oncològics del Trueta i el Santa Caterina puguin descansar

Els familiars i/o acompanyants de pacients que han de fer tractaments oncològics podran passar la nit o bé anar a descansar i dutxar-se, de manera gratuïta, en una habitació dels hotels Ibis, Costabella, Sidorme i Holiday Inn Express. Així ho preveu el conveni que l'associació AECC-Catalunya Contra el Càncer ha signat amb els responsables d'aquests establiments per la seva proximitat, en els dos primers casos, amb l'hospital Josep Trueta de Girona, i en els dos últims, amb el Santa Caterina de Salt. Es tracta d'un programa pioner que l'associació ha batejat amb el nom d'Espai Respir perquè, segons va explicar ahir la presidenta de l'associació de Girona, Pilar Cort, està pensat per millorar la qualitat de vida dels pacients, minimitzar la càrrega econòmica de la família del malalt, prevenir i disminuir les conseqüències emocionals derivades de l'hospitalització d'un familiar, i mantenir, en la mesura que sigui possible, la unitat de les famílies durant el tractament.

Si bé entre els quatre hotels s'oferiran una cinquantena d'habitacions, l'entitat desconeix quina és la demanda que pot arribar a tenir aquesta iniciativa, pensada sobretot per a la gent que s'ha de desplaçar des de fora de Girona i Salt i que hagi de recórrer més de vint quilòmetres. Està pensat, però, per fer-hi estades curtes. El director de l'hotel Holiday Inn, Joan Carles Nieto, va manifestar que aquesta iniciativa permet als hotels donar valor social a la seva feina.

A final d'any es farà una avaluació d'aquest programa per tal de veure com ha anat el seu funcionament, i amb l'objectiu de renovar l'acord de col·laboració.

LA FRASE

La iniciativa permet als hotels donar un valor social a la seva feina, tot aprofitant la proximitat
Joan Carles Nieto
director de l'hotel holiday inn, al municipi de salt

L'associació busca recursos propis

Si bé aquesta entitat disposa, a l'àmbit de l'Estat espanyol, de 22 pisos assistits, a Girona no en té cap, i d'aquí l'interès de cobrir aquesta necessitat dels familiars dels malalts oncològics amb aquesta iniciativa. I en aquest sentit, Cort va dir que, atesa la situació de dificultats econòmiques i la política de les retallades, han optat per intentar trobar recursos propis abans que no pas anar a tocar a les portes de les administracions públiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.