Societat

Els Mossos es despleguen a la UAB per evitar un possible boicot a les proves de selectivitat

Una concentració d'estudiants acaba amb destrosses en caixers automàtics i mobiliari del campus de Bellaterra

La policia identifica dos dels joves que han participat en la protesta

Efectius dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'han desplegat aquest dimecres a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per garantir el desenvolupament de les proves de selectivitat. Segons fonts policials, les autoritats universitàries han requerit la intervenció policial davant la convocatòria d'una concentració d'estudiants per protestar contra les retallades. La manifestació ha acabat en incidents i s'han registrat atacs al mobiliari de la universitat i d'entitats bancàries del campus de Bellaterra. Els Mossos han identificat dos dels joves que han participat en la marxa.

L'acció reivindicativa, en la qual ha participat una cinquantena de joves, ha tingut lloc cap al migdia a la plaça Cívica, molt a prop d'on molts joves s'examinen de les proves d'accés a la universitat (PAU). Durant la protesta s'han registrat destrosses en caixers automàtics, vidres i un dispensador de bitllets de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Una portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha explicat a Europa Press que han organitzat un cercavila d'“acció directa” per reclamar l'alliberament de l'estudiant empresonat, contra el procés d'eleccions al rectorat i pels expedients oberts. Tot i això, ha negat que volguessin boicotejar les PAU, i ha puntualitzat que només han repartit fullets informatius sobre les retallades, el que també s'ha fet a altres universitats.

La presència dels Mossos ha dissolt de seguida la concentració, segons han explicat a l'ACN fonts de la universitat.

Des del migdia, efectius de la Brigada Mòbil de l'Àrea de Recursos Operatius custodien els aularis a on se celebra la selectivitat i l'estació de ferrocarrils. Fonts del cos han indicat a EFE que els agents tan sols han fet acte de presència per “garantir la normalitat i la seguretat dels edificis i de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat”. És una de les poques vegades que la policia ha entrat al campus de Bellaterra.

Malgrat això, diversos dels estudiants que han participat en la marxa han increpat els agents, motiu pel qual s'ha procedit a identificar dos dels nois, s'ha comprovat que no tenien cap causa pendent i se'ls ha deixat anar. Els incidents s'han saldat, segons fonts policials, sense cap detenció.

Segons recull Europa Press, les autoritats universitàries neguen haver demanat la intervenció policial.

Els Mossos compten amb una important presència aquests dies en el perímetre de la universitat, on es poden observar cada matí diverses furgonetes antiavalots aparcades al marge de l'autopista AP-7 per garantir l'accés al centre, on es duen a terme les PAU, davant una eventual protesta estudiantil.

L'equip de govern de la UAB ha emès un comunicat en què ha condemnat els “actes vandàlics protagonitzats per una minoria de membres de la comunitat universitària” i ha avançat que presentarà una denúncia contra els autors de les destrosses. En la mateixa nota ha manifestat que “l'ús de la violència deslegitima qualsevol reivindicació en favor d'una universitat pública i de qualitat i és una línia vermella que no es pot traspassar en cap cas”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.