Societat

Ensenyament

Premis al millor bloc educatiu

Un bloc de plata

Els alumnes de batxillerat de l'Illa de Rodes guanyen el segon premi del concurs Edublogs Espiral

El món 2.0 s'ha convertit en una eina educativa habitual en molts centres, un dels quals és l'institut Illa de Rodes de Roses, que fa uns mesos va engegar un projecte per fer un bloc d'economia, elaborat i treballat pels alumnes de primer i segon de batxillerat. El bloc ha estat premiat amb la Baldufa de Plata, el segon premi de la sisena edició del concurs internacional Edublogs Espiral, en la categoria del Millor Bloc d'Alumnes de Batxillerat. El projecte premiat, Notícies del dia-Economia, ha estat elaborat a partir de notícies econòmiques actuals, que els alumnes han seleccionat i treballat setmanalment. L'Illa de Rodes va ser l'únic centre gironí d'aquesta categoria, i el seu projecte va ser seleccionat entre 1.824 blocs, de dinou països.

L'elaboració del bloc s'ha fet durant l'assignatura d'economia, i té l'objectiu d'apropar aquest món als redactors del projecte i també als lectors. També vol afavorir el treball cooperatiu no només perquè el bloc és producte d'una feina en equip sinó perquè permet la interacció amb altres centres. Notícies del dia té cap a 1.500 visites setmanals i el quaranta per cent d'aquestes provenen d'altres països. “S'ha de reconèixer el mèrit dels alumnes, sense la seva implicació, les seves presentacions i el seu esforç, avui no tindríem cap premi” explica orgullós Francesc Nadal, professor d'economia del centre i coordinador del projecte. “Estem vivint un temps en què costa trobar notícies bones... però aquesta és molt bona i esperançadora, sobretot perquè aquest premi afecta el jovent del nostre país, que és molt ferm i potent i hi hem de tenir confiança.”, va dir el director del centre, Xavier Barranco, en una entrevista a COM Ràdio.

L'entrega oficial de guardons es va celebrar el 2 de juny a l'Espai de la Fundació Telefònica de Madrid, en un acte en què van assistir els professors responsables i alguns alumnes representants de cada projecte. Els guanyadors de la Baldufa d'Or i de Bronze de la categoria de blocs de Batxillerat, de l'INS Gallecs de Mollet del Vallès i l'INS Lluís Companys de Ripollet, respectivament, tractaven temes relacionats amb el món de les clàssiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.