Societat

seguretat

Protecció Civil de Blanes torna a vigilar les platges coordinada amb la policia

Els socorristes estan connectats per ràdio amb els agents locals

El servei de salvament costa 173.000 euros

L'Ajuntament assumeix la neteja de l'aigua

Les platges de Blanes tornaran aquest estiu a estar vigilades pel servei de Protecció Civil del municipi, com els últims anys. El socorrisme l'assumeix el propi Ajuntament i no pas s'externalitza a empreses. “És un servei molt complert; els professionals han hagut de passar un procés selectiu molt dur”, va assegurar Josep Marigó, alcalde de Blanes.

A part de tasques de salvament i socorrisme, també en fan de vigilància en coordinació amb la policia local: “a través de l'emissora passen l'avís”, va dir Marigó. Una de les novetats d'aquesta temporada són tres nous desfibril·ladors.

Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil de Blanes, va destacar el fet que siguin els únics a Girona que assumeixen la vigilància de les platges i que ofereixen un servei “de primera línia”. Pouy va explicar que l'any passat van fer més de 1.500 intervencions.

La temporada de platja ha començat aquesta setmana i s'allargarà fins el 23 de setembre. Hi ha servei de socors a les platges de Sant Francesc, Blanes Centre i S'Abanell. No es vigila, per exemple, la platja de darrera el port, “però hi anem a fer rescats”, va puntualitzar Pouy.

En temporada alta (de l'1 de juliol a la Diada) es compta amb 25 socorristes. La resta de l'estiu, amb 16. La vigilància es fa cada dia de dos quarts d'onze del matí a dos quarts de set de la tarda.

Neteja de l'aigua

El cost d'aquest servei és de 173.000 euros. L'Ajuntament també destina 4.000 euros a les dutxes i 442.000 euros més a la neteja de la sorra i també de l'aigua. La recollida de sòlids flotants, enguany la torna a assumir l'Ajuntament perquè l'ACA ja no fa aquest servei. “No ens podem permetre que l'aigua estigui bruta”, va afirmar l'alcalde.

LA XIFRA

1.500
actuacions
va fer l'any passat el servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Blanes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.