Societat

Els verds graten el cel de Manhattan

Els Castellers de Vilafranca enceten l'aventura americana descarregant la torre de 7 i el 4 de 8 a la terrassa d'un gratacel

L'actuació deixa bocabadat el públic de la vintena planta del Rooftop 230

Skyline casteller! Dimecres, 20 de juny, a última hora de la tarda, a la terrassa de la vintena planta d'un dels gratacels emblemàtics de la Cinquena Avinguda de Nova York, els comentaris i les exclamacions de l'estil “They are incredible!” “How to not fall?” “Oh... my God!”, proliferaven entre la comitiva de periodistes dels principals mitjans novaiorquesos i uns pocs centenars de convidats a l'espectacle. Un show, els dels castells, que ha impressionat els novaiorquesos.

Els Castellers de Vilafranca van conquerir Manhattan. L'afirmació és un pèl exagerada, d'acord, però el sentiment que van experimentar els 150 camises verdes que van actuar al Rooftop 230 Fifth Avenue de Manhattan, era d'“haver deixat “literalment al·lucinat el personal”, segons explicava Miquel Ferret, un membre dels verds desplaçats a Nova York, on la colla castellera va aterrar dimarts i s'estarà fins diumenge. El motiu del viatge és donar a conèixer els castells entre la població novaiorquesa, coincidint amb la visita oficial que el president de la Generalitat, Artur Mas, està fent als EUA i donant suport a la presentació del documental en 3D de temàtica castellera Enxaneta, de TV3.

Però el plat de fort de les actuacions que els Castellers de Vilafranca van contractar en la seva estada va tenir lloc dimecres a la terrassa del Rooftop 230 Av., davant per davant del mític Empire State Building. La colla va deixar bocabadats els assistents amb una actuació en què va descarregar la torre de 7 i el 5 de 7 i que es va rubricar amb un excel·lent 4 de 8. I és que el cap de colla, Pere Almirall, conscient de l'oportunitat única que significava poder aixecar un castell d'una certa entitat i incorporar-lo a l'skyline més famós del món, va ordenar formar els seus per aixecar carro gros. El castell va pujar molt segur, enmig de l'expectació d'una concurrència que recordava els personatges que tan genialment retrata Woody Allen en els seus films.

El president dels Castellers de Vilafranca, Josep Cabré, va qualificar l'experiència “de somni fet realitat” per la seva colla: “Fa molts anys que ens voltava pel cap poder organitzar un viatge a aquesta ciutat tan mítica, i el fet de ser-hi i de veure com hem estat rebuts és molt gratificant.” Els Castellers de Vilafranca tornaran a casa diumenge. A la Big Apple ja saben què són els castells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.